Okul Müdürlerine Yeni Müfredat Eğitimi Verilecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okul Müdürlerine Yeni Müfredat Eğitimi Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müfredat güncellemeleri çerçevesinde yeni bir karar aldı.


Yasa teklifi onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanan yeni müfredat, akademisyenler ve alan uzmanları tarafından öğretmenlere sunulmaya başlandı. Bu sürecin bir parçası olarak artık okul müdürleri de eğitimden geçirilecek.

MEB, öğretmenlerin yeni müfredata hazırlıklı olabilmeleri için 61 farklı kurs programı hazırladı ve eğitici eğitim kurslarını başlattı. Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında gerçekleştirilen bu kurslara, bir hafta boyunca 40 saat sürecek eğitimlere, 9 binden fazla öğretmen katılacak.

Yeni müfredat, 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak ve okul müdürlerinin de bu müfredatı öğrenmesi gerektiğine karar verildi. Bu kapsamda, okul ve kurum yöneticilerine yönelik olarak Türkiye Yüzyılı Maarif modeli eğitim yönetimi eğitici eğitimi kursu planlandı.

Okul Müdürlerine Yeni Müfredat Eğitimi Verilecek

Bu kapsamda hazırlanan kurslara 1.120 okul yöneticisi katılım sağlayacak. Eğitici eğitim kursunu tamamlayan yöneticiler, toplamda 94.246 okul ve kurum yöneticisine mahallinde eğitim sunacaklar. 40 saatlik eğitim boyunca, Bakanlık tarafından görevlendirilen akademisyen ve uzmanlar yeni müfredata yönelik detayları paylaşacak.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx