ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRET SÜRESİ ARTIRILDI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRET SÜRESİ ARTIRILDI


Web Banner

Millî Eğitim Bakanlığının yönetici ve öğretmenlerinin aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ve okutmuş sayılacakları haftalık ders saatlerinin sayısını da belirleyen düzenlemede değişiklik yapıldı.

“Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar”da değişiklik yapan 1810 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararı; öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yaptıkları meslekle ilgili çalışmaları karşılığında ek ders ücreti ödenebilecek dönemler ile sürelerde değişiklik yaptı. Öğretmenler, birer haftalık ara tatillerde de ek ders ücreti alabilecek.

Buna göre;

-Bir öğretim yılında en çok 2 hafta ve haftada 15 saat için ödenen ek ders ücreti, bir öğretim yılında 4 hafta ve haftada 15 saat karşılığı ödenebilecek.

-Öğretmenlerin sadece öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışmalar için ödenen ek ders ücreti, çalışmanın öğretim yılının başında veya sonunda olması zorunluluğu aranmadan ödenecek.

-Öğretmenler 18 – 22 Kasım 2019 ara tatili dönemindeki mesleki çalışmaları karşılığında da 15 saate kadar ek ders ücreti alabilecek.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1- 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.”

MADDE 2- Bu Karar, 18/11/2019 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Web Banner
Web Banner