Öğretmenlere hizmet puanı verilmesinde karşılaşılan sorunlar çözülmeli « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlere hizmet puanı verilmesinde karşılaşılan sorunlar çözülmeli

Türk Eğitim-Sen, Öğretmenlerin hizmet puanı uygulamasında karşılaşılan sorunların çözülmesini talep etti.


Web Banner

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 19 Haziran tarihinde yaptığı değişiklikle öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde, öğretmenlere hizmet puanı verilmesini gerektiren kriterlerde önemli değişikliğe gitmişti. Yapılan değişiklikle hizmet puanı verilecek kriterler yeniden düzenlenmiş, hangi kriterlere kaçar puan verileceği yönetmelikle belirlenmişti. Akabinde hizmet puanlarının uygulanmasına yönelik MEBBİS modülü güncellenmiş, uygulamada karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik olarak da Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nce görüş yazısı yayınlanmıştır.

Yeni kriterlerin MEBBİS modülüne işlenmesine müteakip 20 Temmuz tarihinde hizmet puanları öğretmenlerin erişimine açılmıştır. Ancak, MEBBİS modülü üzerinde yapılan incelemede sistem üzerinde bir kısım hataların mevcut olduğu, uygulamada ise bazı sorunların ivedilikle çözümlenmesi gerektiği ortaya çıkmıştır.

Yeni getirilen kriterler incelendiğinde çok sayıda kritere hizmet puanı verildiği görülmektedir. Bu kriterlere hizmet puanı verilebilmesi için ise öğretmenlerin kişisel verilerinin ivedilikle güncellenmesi gerekmektedir. İl içi yer değiştirme başvurularının başladığı bugünlerde hizmet puanlarında oluşan belirsizlik kamuoyunda endişeye sebebiyet vermiş, atama ve yer değiştirmelerde sıkıntılar yaşanmasına sebep olmuştur.

Bu nedenle, öğretmenlerin hizmet puanı hesaplanırken öncelikle hizmet puanının güncellenmesi için duyuruya çıkılması, hizmet puanı verilecek kişisel verilerin MEBBİS modülüne kaydedilmesi için makul bir sürenin verilmesi, yarışmalara ve projelere katılım belgelerinin MEBBİS modülüne işlenmesi, zorunlu bölgede çalışılan sürelerin tamamına artırımlı hizmet puanı verilmesi, geçmiş dönemlerde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme bilgilerinin MEBBİS modülüne işlenmesi, geçmiş dönemlerde İYEP kursunda görev alan öğretmen bilgilerinin MEBBİS modülüne işlenmesi ve teşekkür, takdir ve aylıkla ödül belgelerine de artırımlı hizmet puanı verilmesi gerekmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız yazıda öğretmenlere hizmet puanı verilmesinde karşılan sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması ve il içi yer değiştirmelerde başvuru sürelerinin uzatılmasını talep ettik.

Web Banner
Web Banner