Öğretmenler İçin 2 Haftalık Tatil Sonrası Mesai Başlayacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenler İçin 2 Haftalık Tatil Sonrası Mesai Başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda aldığı bir karar ile sömestr tatili ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. yarıyılı içerisinde olan ara tatili birleştirmiş ve öğrenciler için 3 hafta devam edecek tatil kararı almıştı.


Web Banner

Öğretmenler için 25 Ocak – 5 Şubat 2021 tarihleri arasında 2 haftalık tatil sonrası mesai başlayacak. Tatilin 3 haftaya uzamasıyla birlikte ara tatilin birleştirilmesi ile yapıldığı ve bu zaman diliminde öğretmenlerin mesleki çalışmaları devam ettiği göz önüne alındığında seminerlerin nasıl yapılacağı merak konusu.

8-12 Şubat 2021 tarihleri arasını kapsayan öğretmenlerin mesleki çalışmaları daha önceki haftalarda uzaktan/online olacağı tahmin edilirken aşı çalışmaları ve Milli Eğitim Bakanlığı’ 8 ve 12. sınıfların kursların yüz yüze eğitim ile başlatılması kararından sonra öğretmenlerin mesleki çalışmaların da yüz yüze ve okullarda olma ihtimali daha çok.

Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki günlerde 8-12 Şubat tarihleri arasında 5 gün yapılacak mesleki çalışmanın detaylı takvimini, mesleki çalışmaların şeklini(online/yüz yüze) açıklayacak.

Vaka sayıların azalmasıyla birlikte ve öğretmenlere aşı uygulanması bir an önce başlanmasının planlanması düşünüldüğünde seminerlerin yüz yüze olarak okullarda olma ihtimali yüksek.

Web Banner
Web Banner