Öğretmenler 40 saatlik eğitimden geçecek! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenler 40 saatlik eğitimden geçecek!

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye YüzYılı Maarif modeli eğitici eğitimleri uygulamasını resmen başlattı. Akademisyenler ve uzmanlar tarafından öğretmenlere verilecek eğitimler okulların kapanmasına kadar devam edecek. 40 saatlik eğitime dair işte merak edilenler


Yeni müfredat 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıflara kademeli şekilde uygulanacak. Bakanlık yeni öğretim programı kapsamında öğretmenlere alanına yönelik yönelik bilgilendirme çalışmalarını başlattı. Hazırlanan eğitim programı ile Türkiye Yüzyılı Maarif modeli eğitici eğitimi kursu verilecek.

9 bini aşkın öğretmen 7 gün boyunca 40 saat sürecek eğitimlere katılacak. Eğitimlerde 61 farklı kurs programı yer alacak.

Amaç öğretmenlerin yeni müfredata hazırlanmasını sağlamak. Eğitim öğretim dönemi sona erdiği anda eğitici eğitimlerde tamamlanacak. (14 Haziran Cuma)

Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında 720 bini aşkın öğretmene eğitim verilecek. Eğitimler akademisyenler ve uzmanlar tarafından verilecek. Okul yöneticileri de eğitici eğitimleri kursuna katılım sağlayacak. Bu amaçla 1.120 okul yöneticisi katılacak. Toplamda 94 bini aşkın okul ve kurum yöneticisi mahalli eğitim alacak..

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx