ÖĞRETMENİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK KÖRÜKLENİYOR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ÖĞRETMENİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK KÖRÜKLENİYOR


Web Banner

Son günlerde öğretmeni hedef alan ve yıldırmak isteyen tavırların arttığına dikkat çeken Anadolu Eğitim Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Nihat Örs, ‘öğretmeni itibarsızlaştırma gayretleri artıyor’ dedi. Örs yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Eğitimin temel direği öğretmendir. Hangi sistemi getirirseniz getirin öğretmeni öncelikli kılmayan bir sitem başarılı olamaz. Ülkenin geleceğini, dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızı emanet ettiğimiz, anne baba gibi sözü dinlenen öğretmenlerimize yönelik olarak son günlerde artış gösteren fiziki şiddet; görevi esnasında itibarsızlaştırma, küçük görme, emeğine saygısızlık, kibir dolu davranışlar ve talimatlar eğitimde psikolojinin, motivasyonun öneminden anlamayanların yapabileceği davranışlardır.

Aday öğretmenlere verilen küçük düşürücü, öğretmeni köle gibi gören “Aday öğretmen amire selam vermek yükümlülüktür. Kasten verilmediği takdirde cezası vardır. Aday öğretmen adaylığını bilecek. Müdür ve müdür yardımcılarının verdiği görevler asla sorgulanmayacak” gibi akla ziyan talimatname yazmak, öğrencilere öğretmen kontrolünde tuvalet temizlettirmek için yazı çıkarmak, öğretmenler gününde toplum önünde öğretmen azarlamak, Suriyeli mültecilerin adreslerini kontrol etmek için aslî görevi olmayan görevlendirmeler yapmak, öğretmenler odasında öğretmen odalarında çay düzeneklerini yasak etmek, öğretmenlere uygulanan ankette öğretmenle alay edici maddeler yazmak, son olarak da gündeme gelen nöbetçi öğretmene nöbet yerinde öğrenci ile hiç bir şekilde konuşmaması gerektiğini söyleyerek öğretmeni robot gibi görmek öğretmenlik mesleğinin önemini kavrayamamış, eğitime tepeden bakmayı marifet sayan bir anlayışın ürünüdür.

Öğretmenlerimiz bu kadar sık değişen eğitim sisteminde özveri ile çalışılıyorsa, en ücra köşelerde öğrencilerinin gözlerine bakarak ders yapıyorsa, yoksulluk sınırının altında geliri ile aldığı sorumluluğu yerine getiriyorsa, ücretli, sözleşmeli öğretmenlik, PIKTES öğretmenliği gibi parçalara ayrılmış ve özlük haklarından mahrum edilmiş bir durumda çalışıyorlarsa, ailesinden ayrı olarak yaşamak zorunda kalıyorsa öncelikle sizin yapmanız gereken öğretmenlerin görev yerlerinde çalışma şartlarının iyileştirilmesine, motivasyonlarının arttırılmasına kafa yormaktır. Bilinmesini isteriz ki, öğretmenler meslek onurlarına yakışanı yapmaktadır. Öğretmenlerimiz aldıkları sorumluluğun farkında olan ve bütün olumsuzluklara rağmen meslek itibarını yücelten anlayışa sahiptir. Milli Eğitim Bakanımızın da üzerinde durduğu mutlu öğretmen mutlu eğitim hedefi için hem MEB hem de yönetici konumunda olan kişiler üzerine düşeni yapmalıdır.”

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

Web Banner
Web Banner