Öğretmene “Terörist Muamelesi”ne Tepki! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmene “Terörist Muamelesi”ne Tepki!


Web Banner

Tekirdağ Çerkezköy’deki bir okulda öğretmen; öğrencisine hakaret ettiği iddiası üzerine bir veli tarafından şikayet konusu oldu. Veli, çocuğunun üzerine ses kaydı cihazı yerleştirerek, öğretmeni ile oğlu arasında sınıfta geçen konuşmaları kaydetti. Veli, elde ettiği kayıtlarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulundu. Şikayet üzerine öğretmen, hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında kınama cezası verilerek, başka bir okula tayin edildi.

Öğrencinin ailesi, daha sonra öğretmen hakkında ellerindeki ses kayıtları ile birlikte Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Savcılığa getirilen öğretmenin ikinci kez ifadesi alındı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen öğretmen, yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrolle serbest bırakıldı.

GENEL BAŞKAN GEYLAN’DAN TEPKİ: AYARIMIZ MI BOZULDU?

Yaşanan gelişmeler sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmene uygulanan muameleye tepki gösterdi.

İşte o açıklamalar:

“1] Çok merak ediyorum; Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı terör ya da cinayet zanlıları hakkında nasıl bir tedbir uyguluyor? Çünkü, dün Çerkezköy’de garip bir hadise yaşandı.. Bir öğretmen, okulda öğrencisiyle yaşadığı sorun üzerine soruşturma geçiriyor, kınama cezası alıyor. +

2]Veli,olayı adliyeye yansıtıyor.Öğretmen,bir ay önce kendisi adliyeye giderek ifadesini veriyor.Buna rağmen savcı,dün polis eşliğinde öğretmeni ifadeye çağırıyor, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevkediyor,mahkeme yurt dışı çıkış yasağıyla denetimli olarak serbest bırakıyor(!)+

3] Öğretmen, adeta bir teröriste ya da cinayet zanlısına gösterilecek bir muameleye maruz kalıyor! Anlaşılması zor bir durum. … Ayarımız mı bozuldu??”

Web Banner
Web Banner