Öğrencilere sosyal etkinlik belgesi verilecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğrencilere sosyal etkinlik belgesi verilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla yenilenen karnelerle birlikte sosyal etkinlik belgesi de verileceği söylendi. Bakanlık konuyla ilgili nasıl bir açıklama yaptı? İşte detaylar…


Öğrencilerin yalnızca sınav puanları değil hem okul için hem de okul dışında sportif, bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklerini öne çıkaracak bir uygulama başlatıldı. Artık karnelerde sınav puanı ve davranış notunun yanı sıra sosyal etkinlik puanları da yer alacak.

E-okul Yönetim Bilgi Sistemi sosyal etkinlik modülüne işlenen tüm bilgiler resmi, özel ortaokul öğrencilerin karnelerinde sosyal etkinlik başlığı ile yer verilecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona ererken hazırlanan karnelerde sosyal etkinlik alanı yer alacak.

E-okul sisteminde bulunan sosyal etkinlik modülüne tüm etkinliklerin karşılığı eksiksiz ve karne gününden önce öğretmenler tarafından işlenecek. Okul karnelerinde ise bir ilk uygulanacak. Kulüp danışman öğretmeninin öğrenci hakkındaki görüşü başlıklı kısma öğrencinin katılım sağlamış olduğu sosyal etkinliklerle ilgili değerlendirme yapılacak.

Kulüp danışman öğretmeninin öğrenci hakkındaki görüşü özel olarak doldurulacak. Öğrencilere sosyal etkinlik belgesi verilecek mi?

E-okul veli bilgilendirme sisteminden görüntülemeye açılan yeni karnelerde dijital olarak sosyal etkinlik alanına erişim sağlanabilecek. Ancak Bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda sosyal etkinlik belgesi ayrı olarak karnelerin yanında verilmeyecek.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx