Araç muayenesinde sistem değişti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Araç muayenesinde sistem değişti

TÜVTÜRK, araçların periyodik muayenelerinde lastik kontrolünde önemli bir değişikliğe gittiğini açıkladı. Artık araç muayenelerinde lastiklerin türüne bakılmayacak, sadece lastik diş derinliği ölçümleri yapılarak değerlendirme yapılacak.


Yeni düzenleme kapsamında, araçların periyodik muayenelerinde lastik diş derinliğinin en az 1,6 mm olması gerektiği belirtildi. Yola Elverişlilik Muayenesi’nde ise bu değerin 2 mm olduğu vurgulandı. Lastik diş derinlikleri dijital kumpaslar kullanılarak ölçülecek ve bu ölçümler muayene sürecinde değerlendirilecek.

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada, araştırmaların gösterdiği üzere, lastik diş derinliğinin 3 mm’nin altına düşmesinin su tahliye kapasitesini azalttığı, fren mesafesini uzattığı ve direksiyon hakimiyetini önemli ölçüde düşürdüğü belirtildi. Bu nedenle, araç muayenelerinde lastiklerin güvenlik açısından kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

Ayrıca, muayene esnasında lastik yüzeylerinde oluşabilecek hasarların ve yabancı maddelerin gözle ve elle kontrol edileceği, bu sayede görünmeyen hasarların tespit edilmesinin sağlanacağı ifade edildi. Muayene sırasında lastiklerde tespit edilen herhangi bir kusur durumunda, aracın muayene sonucunun olumsuz etkilenebileceği de hatırlatıldı.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx