O saat aralığına dikkat edin! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

O saat aralığına dikkat edin!


Ay sonunda yüksek elektrik faturası ile karşılaşan vatandaşlar da Neye uğradığını şaşırıyor. Elektronik aletler fazla enerji tüketirken tüketilen enerji de faturalara yansımaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar ile düşük elektrik faturası için dikkat edilmesi gereken saat aralıkları paylaşıldı. Ay sonunda daha düşük fatura gelmesi için uygulamanız gereken yöntemlerle birlikte dikkat edilmesi gereken saatlerde sık sık paylaşılıyor. Uygun zaman dilimlerinde çalıştırılan elektronik aletler ise daha düşük enerji harcamaktadır. Elektrik faturalarında tasarruf edebileceğiniz o saat aralıklarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte elektrik faturalarını düşürecek o saat aralıkları…

EN DÜŞÜK TÜKETİM OLAN GÜN HANGİSİDİR?

Her ay sonunda ödenen elektrik faturaları vatandaşların cebini yakıyor. Artan maliyetlere bir de faturaları eklenince vatandaşlar da işin içinden çıkamaz oldu. Faturalardan tasarruf etmek için farklı yöntemler uygulanırken uzmanlar elektrik faturaları için dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.

camasir-makinasi-kullanmak.jpg

Elektrikli ürünleri kullanırken uygun saat dilimlerinde çalıştırılması gerektiği vurgulanıyor. Elektriğin en pahalı olduğu günler ise Pazartesi, Salı ve Çarşamba olarak görülmektedir. Elektrikli ürün kullanırken en az harcama yapılan gün ise Perşembe günü olarak belirtiliyor.

bulasik-makinasi.jpg

BU SAAT ARALIKLARINA DİKKAT EDİN

Elektrikli ürünlerin günlük ortalama tüketimine bakıldığında ise en yüksek olduğu zaman diliminin 17:00 ile 21:00 arası olduğu görüldü. Enerji tüketiminin en düşük olduğu saatte ise 01.00 ile 07.00 aralığı olduğu açıklandı.

elektrik-kesinti.jpg

Öğlen saatlerinde 12.00 ile 13:00 aralığında ise tüketimin az olduğu ve bu saat aralığında kullanım sağlamanın elektrik faturalarına düşürdüğü görülmüştür. Bu saat aralıklarında çalıştırılan elektronik ürünler ay sonunda da faturalarınıza tasarruf olarak yansıyor.