O öğretmenlerin ek dersleri geç yatacak! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

O öğretmenlerin ek dersleri geç yatacak!


2 Ocak 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca yayımlanan “2024 Yılı Harcamaları ve Bütçe Uygulamaları Hakkında Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesinde merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerince, 01- Personel Giderleri ve 02- Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri ekonomik kodlarından yapılacak ödemeler ile sürekli görev yolluğu, beyiye aidatları, mahkeme ve harç giderleri, ölüm yardımı ödemeleri de dahil olmak üzere her türlü ödeme işlemi için yeterli ödeneği ve dolayısıyla ödenek gönderme belgesi olmaksızın kesinlikle harcama yapılmayacağı belirtilmiş olup, bu çerçevede, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sisteminde harcamalar için ödenek kontrolü uygulanacaktır. ifadesi yer almıştı.

İlkokul ve Ortaokul bütçelerinden ödemenler gönderildiğinden , ilkokul ve ortaokul Öğretmenlerin Şubat ayı ek ders ücretleri illerde ve ilçelerde yatıyor.

Ancak liselere ödenek gitmediği için lise öğretmenlerinin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca yayımlanan “2024 Yılı Harcamaları ve Bütçe Uygulamaları Hakkında Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesin doğrultusunda ek ders ödemesi ödenek gelmeden yapılamayacak.

Ödenekler geldiğinde İlçe Milli Eğitim müdürlükleri okullara bildirim yapacak.

adsiz-copy-2.jpg