Nureddin Nebati: GES’te asgari getiri yüzde 23,04 olacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Nureddin Nebati: GES’te asgari getiri yüzde 23,04 olacak

Bu haber 11 Haziran 2022 - 21:21 'de eklendi ve 102 kez görüntülendi.


Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Gaziantep’te katıldığı programda Türk Lirası’nı güçlendirmek için atılan GES ile ilgili adımdaki getiri oranını kamuoyuna duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, A Para Sohbetleri’nde ekonomide atılan yeni adımlarla birlikte Gelire Endeksli Senet (GES) sistemini aktardı.


“GES ihraç edilecek”

Bakan Nebati, Bazı ilave adımları uygulamaya alıyoruz. 20 Aralık’tan bu yana uygulanmakta olan KKM’ye ilave gelire endeksli senetlerin ihraç edileceğini de duyurduk.” dilerek sistemin detaylarını aktardı.


Yıllık bileşik getiri 23,04 olacak

Bakan Nebati, GES’in getirisi ile ilgili konuya da bu toplantıda açıklık getirerek, “Gelire endeksli senetler bireysel yatırımcılara yönelik olacak. Kamu iktisadi teşebbüsleri içerisinde yer alan DHMİ işletmeleri ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacaktır. Haziran ayında yapılacak ihraçta yıllık bileşik getiri 23,04 olacaktır.


Vatandaş konunacak

3 ayda bir ödenecek kupon getirileri için uygulanacak asgari getirisi sayesinde vatandaşlarımızın gelir paylarındaki değişimlerden olumsuz etkilenmesi önlenmiş olacaktır.


Yatırımcılara ilave getiri de sunulacak

Bununla birlikte GES’lere konu olan kamu iktisadi teşebbüslerinden bütçeye aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri de sunulacaktır. Fiyat istikrarını desteklemek ve kredilerin üretken alana yönlendirilmesini sağlamak amacıyla makro ekonomi ihtiyati politikalarda sıkılaşmaya gidilmiştir. Kredilerin selektif bir şekilde üretim ve ihracatta kullanılmasında politikalarımızda herhangi bir değişim yoktur.” şeklinde konuştu.

Nureddin Nebati’den GES açıklaması



Talepler 15 Haziran’da toplanacak

Nebati, “Bankalarımız aracılığıyla 15 Haziran’dan itibaren talep toplanmaya başlanacak. Ekonomi sisteminde üretim, ihracat ve istihdam politikasına devam.” diyerek sistemde merak edilenlere ışık tuttu.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        301 Moved Permanently

        301 Moved Permanently


        nginx