New York Kenti Kovid-19 Salgın Sebebiyle İkinci Defa Kapanmaya Hazırlanıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

New York Kenti Kovid-19 Salgın Sebebiyle İkinci Defa Kapanmaya Hazırlanıyor

Amerika’nın New York kenti Kovid-19 salgın sebebiyle ikinci defa tamamen kapanmaya hazırlanıyor.


New Yorklular yaklaşan Şükran Günü öncesi Kovid-19 testi yaptırmak için günlerdir şehir merkezindeki acil bakım noktalarında uzun kuyruklar oluştururken, şehrin ikinci defa kapatılması bekleniyor.

New York Valisi Andrew Cuomo gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında, şehir genelinde Kovid-19 test sonuçlarında pozitif oran yüzde 3’e ulaşması durumunda şehrin tamamı turuncu bir bölge haline geleceğini duyurdu.

Bu kapsamda açık alanı bulunmayan kapalı restoranlar, spor salonları ve kişisel bakım hizmetleri gibi yüksek riskli birincil önemi olmayan işletmeler kapatılacak.

New York Valisi Andrew  Cuomo’nun açıklamasından sonra şehirdeki Kovid-19 test sonuçları ortalama pozitiflik oranı yüzde 3’ü geçti.

Brooklyn ve Queens bölgelerinde birden çok mahallede test sonuçları pozitiflik oranı yüzde 9’a kadar çıktığı belirtildi.

New York’ 1 Aralık’tarihine kadar ikinci defa tamamen kapatılacağı tahmin edilirken, Şükran Günü için yapılması planlanan ziyaretleri de sınırlandırabilmek için karantina tedbirleri salı günü uygulamaya geçmesi bekleniyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da cumartesi günü sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda, şehirde bin 345 Kovid-19 vakasının tespit edildiğini ve hastaneye kabul edilen kritik hasta sayısı 118 olduğunu belirterek, “Bu hafta sonu Kovid-19 ile mücadele etmek için kritik bir öneme sahip.”

Amerika genelinde Kovid-19 vakaları 12 milyon 450 bin 666’ya yükselirken, Kovid-19’dan dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı 261 bin 790 oldu.