NERDE KALMIŞTIK ÜLENN? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

NERDE KALMIŞTIK ÜLENN?


Web Banner

 

Hayat normale döndü mü? Nooldu meselâ Hatay sınırında? İdlip’ten kaçıp ta oraya yığılan 1 milyon kişiye ne oldu? Rusya ve Esad Ateşkese uyuyor mu, şu bizim garantörlüğümüzdeki HTŞ’liler Türk Askerini vuruyor mu?

Mesela Fırat’ın Batısındaki Münbiç’te işler normalleşti mi? YGP/PKK’lı teröristler orayı boşaltıp Fırat’ın Doğusuna yaylandılar mı yoksa Münbiç’i de kantonlaştırmak üzereler mi?

Türkiye – Suriye Sınırının 15 + 15 km. derinliğindeki YPG/SDG unsurları daha aşağılara mı indiler yoksa korona tedbirleri kapsamında sosyal mesafe onlarca kilometreden 1-2 metreye mi düştü?

Hani bir Süleyman Şah Türbesi vardı (dizisi değil); Şah-Fırat Operasyonuyla (filim gibi) sınıra 200 m. mesafeye getirmiştik. O nooldu? 40 km. güneydeki eski yerine ne zaman götürüyoruz? Yoksa 100 km. güneydeki en eski yerine mi götürmeye karar verdik?

Türkiye’deki 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verme işi nooldu? Yoksa biz maskeyle, ‘kaç öldü – kaç kaldı’yla uğraşırken o iş aradan çıkarıldı mı?

Di mi? Koronal vetire göl, orman, havalimanı, sit alanı; ne kadar rantsal ihale varsa hepsini maskelemeye yetti mi?

Yunan Sınırındakiler nooldu? Ordalar mı, gittiler mi, döndüler mi? Yunanistan 18 ada 2 kayalığı 27’ye çıkarmış, doğru mu? Daha doğrusu biz ne yaptık cevaben; naapıyoruz?

Gazze’de, Batı Şeria’da ne var, ne yok? İsrail evrensel virüs tehdidi karşısında tövbe mi etti yoksa abluka tam yol devam ediyor mu? Filistinlilerin kendi öz yurdundaki Mülteci Kampı hayatları Oruç Ayında hafifledi mi yoksa bizim doğalgaz faturaları gibi tam gaz mı?

Hani bir Myanmar vardı, orda Müslümanlara eziyet ediliyordu, o nooldu? Eziyet edilecek adam kaldı mı Myanmar’da? Yoksa Bangladeş’te Mülteci olarak berbat koşullarda hayatı idameye çalışanlar yıl hesabında bir elin parmaklarını aşıyor mu?

Hani her Ramazan Çinliler bizim Doğu Türkistanlılara oruç, namaz, başörtüsü yasağı falan getirirdi. Virüsün kaynağı kendi derdiyle uğraşırken bizim soydaşımızı / dindaşımızı unuttu mu? Yoksa evlerde erkek bırakmadı mı? Ebeveynleri Toplama Kamplarındaki çocuklar kreşlerde, yurtlarda küçük yaşta Mankurtlaşmaya mı tâbi tutuluyor? Geride kalan kadınlar ve yaşlılara hane başına kaç Çinli dağıtıyor acaba Devlet bedava olarak?

Şu bizim konfetili Barzani needi

 

Süleyman PEKİNspekin41@gmail.com
Web Banner
Web Banner