Mustafa Şen: Oruç tutan öğrencileri fişlememi istediler! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Mustafa Şen: Oruç tutan öğrencileri fişlememi istediler!

Araştırmacı Yazar Mustafa Şen Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yapıyla ilgili ‘İslami camiayı ispiyonlamam istendi benden. Yapmadığım için Boğaziçi’nden atıldım’ dedi.


‘Boğaziçi’ndeki İslamcı, muhafazakar asistan, idareci ya da hoca diyebileceğiniz 10 kişi sayın. Atatürk zamanı da dahil 1971’e kadar bir tane Türk rektörü yoktur. 1971 yılına kadar milli değildi.’ diyen Şen sözlerine söyle devam etti;

“Her türlü siyasal, kültürel bir öğrencilerin bulunduğu yerde neden İslamcı, muhafazakar, dindar, ülkücü bir hoca yok? Neden? Çünkü orası bir ‘getto’. Dedim ya, içeriden konuşuyorum.

ORUÇ TUTAN ÖĞRENCİLERİ FİŞLEMEMI İSTEDİLER KABUL ETMEDİM ATILDI

Uzun yıllar orada bulunduğunu, lisans bitirdiğini ve doktorasının da yarım kaldığını ifade eden Şen, İslami camiayı deşifre etmediği için okuldan atıldığını ifade etti ve “İslami camiayı ispiyonlamam istendi benden. Yapmadığım için atıldım” diye konuştu.

Bir arkadaşının da başından geçen olayı anlatan Mustafa Şen, şunları anlattı:

“Bir başka arkadaşımız Boğaziçin’de lisans ve master yaptı. Gitti, ABD’de doktora ve akademik çalışmalar yaptı. Orada “gelecek vaadeden en önemli genç” seçildi. Türkiye’ye vatan hasreti nedeniyle döndü. Boğaziçi’ne “Sen İmam Hatipli’ymişsin, biz bilmiyorduk” diyerek alınmadı.”