Muayeneden sonra tetkiklerde de ‘onaylı randevu’ dönemi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Muayeneden sonra tetkiklerde de ‘onaylı randevu’ dönemi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’dan sonra muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de onaylı randevu sisteminin devreye gireceğini açıkladı. Onay sistemi; MR, tomografi, kolonoskopi, ameliyat gibi tetkik ve müdahaleleri kapsıyor.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) onaylı randevu dönemine ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, sistemin bir ayını tamamlamak üzere olduğunu belirtti. Bayramdan sonra sistemin bir aylık sonuçlarını koordinasyon kurulu ile vatandaşlara açıklayacaklarını ifade eden Koca, önemli oranda şikayetlerin azaldığını söyledi.

TETKİKLERDE ‘ONAYLI’ DÖNEM

Tetkiklerle ilgili de onaylı döneme geçme hazırlığı içinde olduklarını belirten Bakan Koca, “Zannediyorum yine bayramdan sonra peyderpey tetkiklerle ilgili de randevulu onay sisteminde olduğu gibi bir gün önceden aranarak bir onay sistemi devreye girecek. Özellikle tetkiklerle ilgili hem insan kaynağı boyutuyla hem fiziki şartlar hem de teknik altyapıların yer yer tamamlanarak daha erken dönemde tetkiklerin sonuçlandırılmasını hedeflemiş oluyoruz.” dedi.

HANGİ TETKİKLERDE ONAY GEREKLİ?

Bakan Koca, “MR, tomografi, kolonoskopi gibi hatta ameliyatlar dahil olmak üzere bizim randevu verdiğimiz bütün tetkiklerle veya müdahalelerle ilgili onay sistemi devreye alınacak. İlgili tetkik veya müdahaleye vatandaşımız bir sonraki gün gelmeme durumu söz konusuysa bir başka vatandaşımızı erken dönemde çağırarak o müdahale veya tetkiki yapma imkanı sağlamış olacağız. Dolayısıyla bütün randevu verdiğimiz alanlar için bunu gündeme almak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.