Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Zam 382 lira… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Zam 382 lira…

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emeklilere verilen ek ödeme maaşın yüzde 4’ü yerine, 8-10’u olsun’ talebinde bulundu. TÜED’in bu talebi hayata geçerse, emeklilerin maaş gelirlerinde 382 liraya varan artış yaşanacak.


Web Banner

Milyonlarca emekli ocak ayında yeni zamlı maaşlarını alacak. Peki ek ödemelere ne kadar zam yapılacak? TÜED bu konuda hakkında bir talepte bulundu.

TÜED, ek ödemelere yapılacak zammın en az yüzde 8 olması talebinde bulundu. Emekli vatandaşlar, yılda 2 kere olmak üzere bayram ikramiyesi, 3 yılda bir banka promosyonu ve her ay ek ödemeyle ek gelir elde etmektedir. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödeme maaşın yüzde 4’ü-5’i oranında oluyor. Ancak emekliler, bu oranın günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor. 

EN ÇOK 637 LİRA 
 
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), “Yeni oran yüzde 8-10 olarak belirlensin” çağrısını yapıyor. Bu talep hayata geçerse emekliler maaşlarının yüzde 4’ü yerine yüzde 8 ya da 10’u oranında ek ödeme almaya başlayacak. 

TALEP HAYATA GEÇERSE ÖDEMELER NASIL DEĞİŞECEK? 
 
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde oran yüzde 8 olursa 255, yüzde 10 olursa 382 liraya varan artış yaşanacak. 6 bin 375 lira olan en yüksek maaşı alan emekliye 255 lira yerine 510 lira ya da 637 lira ek ödeme verilecek.

Web Banner
Web Banner