Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Fransa’da Gazze tepkisi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Fransa’da Gazze tepkisi


Fransa’da Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 42. Genel Konferansı’na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi çağrısında bulundu. Bakan Tekin şöyle konuştu: Gazze’de yaşanan insanlık dramı ülkemizi derinden yaralamaktadır. Çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine sebep olan ve savaş suçu işleyen İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi, çatışmanın barışçıl bir şekilde çözümü, bölgenin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması için küresel vicdanın harekete geçmesi hayati önem arz etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDışişleri’nden AB raporuna tepki: Haksız eleştirileri tümüyle reddediyoruzHaberi Görüntüle

Türkiye’nin, Gazze’deki saldırıların ilk gününden itibaren uluslararası kuruluşlarla iletişim halinde yardımlarda bulunmaya devam ettiğini aktaran Tekin, “Dünyaya değer katan, dünyayı değiştiren ve uluslararası barışın sağlanmasında temel unsurun eğitim olduğunun farkındayız.” dedi.

Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) 2022 yılı Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’nde vurguladığı üzere yaşa, cinsiyete, ekonomik düzeye, etnik kökene, dine ve bölgeye bakılmaksızın tüm öğrencilerin nitelikli, kapsayıcı ve adil bir eğitime erişmesi gerektiğini kaydetti.

“Türkiye olarak, dünya barışının tesisine yönelik çalışmalar kapsamında müfredatımızdaki ötekileştirici unsurların tamamını çıkarttık.” diyen Tekin, tüm ülkelerin eğitim bakanlarını bu konuda çalışma yapmaya davet etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRGazze sokaklarında direniş! Geldi, gördü İsrail tankını böyle vurduHaberi Görüntüle