MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETMENLERİ 5000 ATAMA İSTİYOR! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETMENLERİ 5000 ATAMA İSTİYOR!


Teknik Eğitim Fakültesi Teknik Öğretmenlik alanlarından mezun olan öğretmenler mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederek 5000  teknik öğretmen Atamasının yapılmasını istedi.

Yıllardır atanmayı bekleyen MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETMENLERİ 5000 Atama istiyor.

Sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Öğretmenler şunlaları söyledi, Ya kontenjanımız yok ya da çok az sayıda atama ile yetinmek zorunda bırakılıyoruz. Biz Teknik Eğitim Fakültesi Teknik Öğretmenler yıllardır katsayı problemleri ile uğraştık.

Bizlerin Teknik Öğretmenler olarak lise dönemimize denk gelen, 1999 yılında 0,2 / 0,5 oranıyla başlayan katsayı mağduriyetimiz 2003 yılında katsayı farkı 0,3/0,8 olarak attırılmıştır.

Ancak alanında bir program seçen biz meslek lisesinde okuyanlara ek puan getirilmiştir. Bu durum bizlerin sadece okuduğumuz bölümün öğretmenlik programını seçebilmemize bunun dışında herhangi bir programı seçemememize neden olmuştur.

Devlet bizim yolumuzu daha biz meslek lisesine başladığımız ilk andan itibaren öğretmenlik olarak belirlemiştir. Büyüyen ve gelişen bir Türkiye için üretimin kalbi olan biz Teknik Öğretmenlere gerekli ilgi ve alakanın gösterilmesini beklemekteyiz.

Bu yıl tüm branşlarımıza yapılacak 5 bin atama mağduriyetimizin ve sorunlarımızın çözülmesi adına güzel bir adım olacaktır.

Teknik Eğitim ve Meslek eğitimin tüm branşları unutulmak değil artık atanmak istiyoruz ve Teknik Öğretmenler olarak atanıp ekonomimize katkıda bulunmak istiyoruz.

Bölümümüzün diğer meslek dalları arasındaki kadro payının acilen arttırılmasını günümüz koşullarının da bunu zorunlu kıldığını, Atama sayılarımızın verilen kadronun en az %20 olması gerektiğini ama son 5 yılda hala %3 leri aşamadığı görülmüştür.

 

Resim