Meslek liseleri destan yazıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Meslek liseleri destan yazıyor


Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını ülkemizde de can almaya devam ediyor, salgının en başından beri hükümetin çok ciddi önlemlerine rağmen maalesef Covit 19 virüsünün ülkemize girmesine engel olunamadı.

Akabinde gelişen olaylar karşısında Milli Eğitim Bakanlığı vatandaşın maske , dezenfektan malzemeleri ile özellikle sağlıkçılar için yüz koruma siperliği üretimi için ülkenin çeşitli bölgelerindeki meslek liselerinin devreye sokarak hem piyasadaki fırsatçılara geçit vermedi hem de vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde malzeme ve ekipman üreterek rahat nefes alınmasını sağladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un göreve gelmesi ile beraber meslek liselerine verilen önem kat kat artarak devam etmekteydi.

Öğretmen ve öğrencilerin özverili ve takdire şayan çalışmalarıyla bakan Selçuk’un haklılığı da ortaya çıkmış oldu.Adeta destan yazan meslek liseleri toplumun her her kesimi tarafından takdir edilen çalışmalarına devam ediyor.

Gönüllü öğretmenler, usta öğreticiler ve öğrencileriyle ayda 2 milyon maske ve 100 ton dezenfaktan üreten meslek liseleri koronavirüsle mücadelede destan yazdı.

Mesleki liselerinde bugüne kadar 2 milyonun üzerinde maske üretildi ve dağıtıldı. Ancak 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı gelince öğrenciler çalışmayı bırakırken, öğretmeler ise devam ediyor

En fazla üretimi, 1 milyon maskeyle İstanbul gerçekleştirirken. İstanbul’u, Gaziantep, Konya, İzmir, Mersin ve Bursa izledi.

Milli Eğitim Bakanlığı üretim cihazları tasarımı ve Ar-Ge çalışmalarınada ağırlık verdi. Bu kapsamda, İstanbul’da otomatik 3 katlı telli ultrasonik cerrahi maske makinesi üretildi ve günde yaklaşık 100 bin maske üretmeye başlanıldı.

KAYNAK: http://kamudanajans.com/