Merkez Bankası Enflasyonla Mücadele ve Fiyat İstikrarı İçin Sahaya İndi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Merkez Bankası Enflasyonla Mücadele ve Fiyat İstikrarı İçin Sahaya İndi

Merkez Bankası enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı için sahaya indi. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal dün yardımcılarıyla birlikte iş dünyası ve esnafla bir araya geldi.

Bu haber 09 Şubat 2021 - 10:21 'de eklendi ve 109 kez görüntülendi.

Naci Ağbal ve ekibinin ilk durağı Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası (TESK) oldu. Bu ziyaret sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelindi.

Merkez Bankası yönetimi TESK Başkanı Bendevi Palandöken’i makamında ziyaret yaptı. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, “Enflasyon hedeflemesi çerçevesinde 2023′ yılında yüzde 5 düzeyinde oluşacak fiyat istikrarı hedefine dair bilgilendirme yapmak ve bu hedef etrafında toplumsal sahiplenme sağlamak” için TESK’in ziyaret yapıldığı belirtildi.

TESK yönetimi fiyat istikrarı hedefine yönelik güçlü desteklerin görülmesinden büyük memnuniyet duyulduğu söylendi.

TESK Başkanı Palandöken, “Merkez Bankası para politikalarında belirli bir ivmeyi kazandı. Güvenin sağlanması, vatandaşın Merkez Bankası’nın rakamlarının kalıcı olmasını düşündüğü bir ortam gelişti.

Temel gıda ürünlerinin fiyatlarında şimdilik yüzde 5-6 gerileme oldu. Bundan sonraki ekonomik tedbirlerle tahmin ediyorum ki piyasalarda bir rahatlama hissedilecek.”

Yüksek, Faizlerin aşağı çekilmesi tüm kesimleri rahatlatacaktır.

Gıda enflasyonunun TÜFE üzerinde önemli bir risk oluşturmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Ağbal’ın da, “Enflasyonla mücadelede esnafın desteği bizim için çok önemli.”

TOBB’A GÜÇLÜ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI

Merkez Bankası, TOBB’la görüşme sonrası yapmış olduğu açıklamada, “TOBB yönetiminin fiyat istikrarı hedefine yönelik güçlü desteklerini görmekten büyük memnuniyet duyuldu.”

TOBB tarafından yapılan açıklamada, ziyarette ekonomideki gelişmeler ve piyasalardaki durumun değerlendirildiği belirtilerek, “Kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasına yönelik özel sektörün desteğini ve bu kapsamda istişare mekanizmalarının kurulmasının önemini paylaştık.”

AĞBAL’DAN ÜÇ ÖNEMLİ MESAJ

TESK Başkanı Palandöken ziyarete dair yapmış olduğu değerlendirmede, “Enflasyonla mücadelede kararlılık, fiyatları körükleyen unsurların kontrolü, erken uyarı sistemiyle kırılganlıkların ortadan kalkacağı” mesajlarını verdiğini söyledi.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN