Memur ve emekli maaşı temmuz zammı ne kadar olacak 2022? Emekli aylığı – memur maaşı son durumu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memur ve emekli maaşı temmuz zammı ne kadar olacak 2022? Emekli aylığı – memur maaşı son durumu


Web Banner

Zam haberleri, gündemin ana konuları arasında yer alıyor. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre belirlenen zamlar ise haziran ayının rakamları sonrası netleşecek. Nisan, mayıs ve haziran ayına dair enflasyon rakamları ile zam oranları belli olacak. İşte, memur emekli maaşı temmuz zammı 2022 son durum…

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yılın ilk yarsının ardından ikinci yarısında emekli ve memurların gözü temmuz ayı zam oranlarında! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, daha önce milliyet.com.tr’ye, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamları sonrası açıklamalarda bulunarak değerlendirmeler yapmıştı.

Buna göre Kaya, ”Bu sene ikinci altı aylık için toplu sözleşme gereği yüzde 7’lik bir zam var. 7’nin üzerine gelen enflasyon farkı zam olarak yansıyacak.

Temmuz ayında enflasyon yüzde 10 olursa 7+3 alacak. İşçi emeklileri için ise farklı. İşçi emeklileri, enflasyon 6 aylık dönemde yüzde 10 çıkarsa yüzde 10’luk zammın tamamını almış olacaktır.

Ama memur emeklilerinde ise toplu sözleşme şartları gereği yüzde 7’nin üzerinde enflasyon ne çıkarsa onun farkını almış olacaklar. Aslında değişen bir şey yok. İşçi ile memur da aynı zammı almış oluyor.” ifadelerine yer vermişti.

Zam oranlarının ise haziran ayının enflasyon rakamları sonrası netlik kazanması bekleniyor. 

MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI

Tüketici Fiyat Endeksi martta aylık bazda yüzde 5,46, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 9,19 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 61,14, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 114,97 oldu.

TÜFE’de 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,81, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,14 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 29,88 artış gerçekleşti.

Web Banner
Web Banner