Mehmet Girgeç’ten, Talat YAVUZ’a cevap « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Mehmet Girgeç’ten, Talat YAVUZ’a cevap

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç’ten, Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat YAVUZ’a cevap geldi…


Web Banner

Memur Sen İstanbul İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Sayın Talat YAVUZ “İLKSAN’DA ZAR KAZANDI!” başlıklı yazı kaleme almış.

Açıkçası biz de bu mağlubiyetin sebebini neye dayandıracaklar diye merak ediyorduk; suçlu bulundu, arkadaşlar zara tepkili!

Sayın Talat Yavuz’a Adana’da “zarda” ne kadar başarılı olduklarını izah etmeden önce bir hakikati kamuoyu ile paylaşalım. Paylaşalım ki belki zar konusunda Adana’yı da gündemlerine alırlar.

Adana merkez ilçelerimizden seçilecek 11 ilksan delegesinden sadece üçünü Eğitim Bir-Sen alabildi. Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı ve İl Başkan yardımcıları merkezde girdikleri seçimde sandıktan çıkamadılar.

Sayın Yavuz; üye sayısı olarak diğer bütün sendikaların toplamından daha fazla üyeye sahibiz diye paylaşım yapanlar, İlksan seçim sonuçlarını zarın hangi yüzüyle izah etmelidirler?

Sayın Talat Yavuz’a Adana’da “zarda” ne kadar başarılı olduklarını Pozantı ilçemizde gerçekleşen İlksan seçimleri üzerinden anlatalım.

İlçemizde ilksan seçimlerinde oy kullanacak ilksan üyesi arkadaşlarımızın sayısı 63’tü ve bunun sadece 8’i Türk Eğitim-Senli arkadaşlarımızdan oluşuyordu. Bu ilçede Eğitim Bir-Sen üyesi arkadaşlarımızın sayısı 50’ye yakındı. Seçim sonucunda Türk Eğitim-Senli arkadaşımız ile Eğitim Bir-Sen üyesi arkadaşımız 30’ar oy aldılar. Ve haliyle ilçe delegesini belirlemek için kura çekildi.

Çekilen kura sonucu Eğitim Bir-Sen üyesi arkadaşımız ilçe delegesi oldu. Sadece 8 İlksan üyemizin olduğu ilçemizde 30 oy alıp süreci eşit şekilde tamamlamamız zarın hangi yüzüne; sizin hangi yüzünüze denk geliyor?

Kura ile aldığınız Pozantı ilçe delegesiyle ki 11 delegesi olan merkez ilçelerimizden sadece 3’ünü alıp Adana’da 13-11 üstünlük sağladınız!

25 Ekim’de yapılan İlksan üst kurul seçimlerinde 4 Arkadaşımız 12-12 oy alarak kuraya kaldılar ve kura sonucunda yine 1 delege kazandınız! Pozantı kurası olmasaydı bugün belki de Adana’da tek bir temsilciniz olmayacaktı!

Erdem, eylemsiz bir söylem değil, doğru eylemleri doğuran söylemlere sadakatle bağlı kalınan teslimiyetlerin bütünüdür! Bu zamana kadar ortaya konulan sendikal duruş İlksan seçimlerindeki erdemli duruşun galibiyetidir. Seçim sonuçları Türk Eğitim-Sen’in bir mevsimlik bir sendika değil dört mevsimin sendikası olduğunu ortaya koymuştur.

Seçim sonuçlarını zara bağlamak; kaybedilen güvenden sonra zar zor girilen seçimlerin mağlubiyetine kılıf aramaktan başka bir şey değildir. Bu saatten sonra yapmanız gereken zarın 7. yüzünün tanımını yapmaktır. Varın gidin zarınızı siz atın!

Durdu Mehmet Girgeç
Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi

Web Banner
Web Banner