MEB’den karne hazırlıklarına kısıtlama geldi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB’den karne hazırlıklarına kısıtlama geldi!

MEB tarafından okullara gönderilen yazı ile birlikte öğretmenlerin karne görüşü kısmında yazdıkları alan ile ilgili önemli bir uygulamaya gidildi.


Millî Eğitim Bakanlığı MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi sona ermek üzere iken öğrenciler karne heyecanı ile o günü bekliyor. Bu süreçte karne vermek için hazırlık aşamasında olan öğretmenler için Millî Eğitim Bakanlığı dikkat çeken bir karar aldı. Öğrenci karnelerine yönelik olarak alınan karar doğrultusunda eğitim kurumlarına resmi yazıyla bilgilendirme iletildi. Bu durumda öğretmenlere kısıtlama getirildi.

MEB tarafından okullara gönderilen yazı ile birlikte öğretmenlerin karne görüşü kısmında yazdıkları alan ile ilgili önemli bir uygulamaya gidildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu yeni uygulama ile öğretmenler karne hazırlığında o kısma artık daha fazla dikkat edecek. MEB tarafından hazırlanan karnelerdeki bir alan öğretmen görüşlerinin ifade edilmesi için ayrılıyor.

Öğretmenler karne görüşlerinde kopyala-yapıştır yapamayacak!
İlkokul ortaokul ve lisede göre yapmakta olan öğretmenler, öğrenciler için karnede belirlenen bölümde görüşlerini bildiriyor. Bakanlık bu bölüm için aldığı yeni kararı resmi yazı ile okullara gönderdi. Buna göre öğretmenler bu bölümü bilgisayar üzerinden doldururken kopyala yapıştır ile tüm öğrencilere aynı notu yazamayacak.

Öğretmenler karne görüşlerini tamamen öğrenciye özel olarak ve özgün bir şekilde ifade edecek. Kopyala yapıştır yöntemi ile tüm öğrencilere aynı özgün olmayacak şekilde karne görüşü yazılması engellenmiş olacak. Bu şekilde bir uygulamanın olmaması için okul müdürleri de karneleri öğrencilere vermeden önce denetlemiş olacak.

14 Haziran 2024 Cuma günü Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci karnesini almış olacak. Öğrenciler karnelerini aldığı zaman öğretmenlerin kendileriyle ilgili özgün görüşlerini görme imkanı bulacaklar.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx