MEB okullara ödenek gönderiyor mu? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB okullara ödenek gönderiyor mu?


Okul idarecileri sınırlı imkanlarıyla hatta imkansızlıkla canhıraş bir biçimde okulları baştan sona hazır hale getirmenin telaşında. Yazılar yazıları takip ediyor…

Son bir yıldır okullara doğru düzgün ödenek göndermeyen Milli Eğitim Bakanlığı, okul idarecilerin elinde sihirli bir değnek varmışcasına bir yazı göndererek her türlü eksiklerini tamamlaması talimatını veriyor. “Okulum Temiz” projesiyle salgından korunmak için ne gerekiyorsa okul idaresinden istiyor.

Kapıda ateş ölçer, girer girmez dezenfektan ünitesi, lavabolarda fotoselli musluklar, okulun her tarafını dezenfekte edecek makina ve envai çeşit temizlik malzemeleri, her gün ortak alanların dezenfekte ve sterilize edilmesi gibi yüzlerce yapılması gereken çalışma… Peki, bakanlık bunun karşılığında okullara ödenek gönderiyor mu? Gönderiyorsa ne kadar?

Birçok okulda ödenek ve bütçe yetersizliğinden kaynaklanan mali sıkıntılar okulların salgın sürecinde hazır olmalarını zorlaştırıyor.Milli Eğitim Bakanlığı’nın özellikle”Okulum Temiz ” projesi kapsamında okullara ödenek göndermesi gerekiyor. Ya da Temiz Okulun projesi kapsamında okullarda istenilen malzemelerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara ücretsiz ders kitaplarında olduğu gibi ücretsiz bir şekilde gönderilmesini talep ediyoruz.

Mükremin Köse

EĞİTİM BIR SEN ISTANBUL 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI