MEB İstanbul’da da solunum cihazı üretti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB İstanbul’da da solunum cihazı üretti

MEB tarafından, koronavirüs önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ambulans ve sahra hastaneleri için uzaktan kontrollü solunum cihazı üretildi.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, koronavirüs önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de solunum cihazı üretildi.

MEB uzaktan kontrollü ventilatör cihazı üretti

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, “İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüzün koordinasyonunda çalışmalar başarıyla tamamlandı ve ikinci solunum cihazı üretildi.

Bu solunum cihazının uzaktan kontrolü de yapılabiliyor. Böylece iki ilimizdeki Ar-Ge merkezlerimiz verdiğimiz projeleri başarıyla tamamladılar. Bu süreçte ihtiyaç duyulan makineleri mesleki eğitim olarak üretebilmek ve hizmete sunabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.MEB İstanbul'da da üretti... Hem de uzaktan kumandalı - Eğitim ...