Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu oldu

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İstanbul Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Petrol Ofisi İstanbul Okul Sporları Kulüpleri Turnuvaları`nda finalleri yapıldı.


Şubat-Nisan 2024 tarihleri arasında 29 ilçede düzenlenen ilçe turnuvalarına toplam 3.298 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. İlçelerde her kategoride şampiyon olan takımlar İstanbul Final Turnuvasına katılma hakkı kazanmıştı.


İstanbul Valiliğinin himayesi ile yapılan ve Petrol Ofisi’nin sponsor olduğu İstanbul Okul Spor Kulüpleri Satranç Turnuvası İlkokullar Finali 08 Mayıs 2024 tarihinde Ataköy Gençlik Merkezinde yapıldı.

Öncelikle İstanbul’un tüm ilçelerinde eleme turnuvaları yapıldı ve ilçelerinde birinci olan takımlar il finaline katılmaya hak kazandı.


Beylikdüzü elemelerinde hem genel hem de kızlar kategorisinde birincilik kazanan Büyükşehir İlkokulu , iki takımla katıldığı il finalinde genel kategoride şampiyon olurken kızlar kategorisinde de üçüncü oldu.

Ayrıca genel kategoride Büyükşehir İlkokulu sporcusu Algın Mert Yarkın hiç maç kaybetmeden 7 maçta 6.5 puan toplayarak bireysel kategoride de İstanbul şampiyonu olmayı başardı.

Okul Müdürü Cevat AĞIRBAŞ öğrencileri tebrik ederek ;”Hem okulumuzu çok güzel bir şekilde temsil ettiniz hem de ilçemizi gururlandırdınız. Siz gururlanırken bizleri de gururlandırdınız. Dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum. Bundan sonraki turnuvalarda da sizlere başarılar diliyorum ”dedi.