Mazlum Kobani, PKK’yı sahiplendi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Mazlum Kobani, PKK’yı sahiplendi

Terörist elebaşı Ferhat Abdi Şahin, IKBY’deki Duhok vilayetinde bölücü terör örgütü PKK ve Peşmerge güçleri arasındaki gerilime ilişkin sosyal ağ hesabında paylaşımda bulundu.


Şahin, “KDP’nin PKK gerillalarına yönelik saldırısı utanç vericidir ve Kürt davasının kazanımlarına zarar verecektir. Sorunların diyalogla çözülmesi ve saldırıların durdurulması çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.

Irak’ın Duhok vilayetinde önceki gece bölücü terör örgütü PKK ve Peşmerge güçleri arasında çıkan çatışmada 3 PKK’lı yaralanmış, 1 Peşmerge hayatını kaybetmişti.

Amerika’nın YPG/PKK ile Araplar arasında ittifak kurmak amacı ile inşa etmeye çalışmakta olduğu “SDG” çatısı, bölücü terör örgütü tarafından paravan olarak kullanılmaktadır.

Amerika, SDG’nin PKK ile organik bağları olmadığını iddia ederken Şahin’in son paylaşımı bu bakımdan dikkati çekti.

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, dün Amerika’nın Suriye Özel Temsilcisi Joel D. Rayburn ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde, Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde silahlandırdığı SDG’ye yapılan askeri yardımlardan artık bölücü terör örgütü PKK’nın faydalanmaması ve SDG’nin bölücü terör örgütün etkisinden çıkarılması gerektiğini söylemişti.