MAAŞ KARŞILIĞI DERSLER 15 SAATE EŞİTLENMELİDİR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MAAŞ KARŞILIĞI DERSLER 15 SAATE EŞİTLENMELİDİR


Web Banner

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Musa Akkaş yaptığı açıklamada “MAAŞ KARŞILIĞI DERSLER 15 SAATE EŞİTLENMELİDİR” dedi

Bugüne kadar farklı platformlarda defalarca dile getirdiğimiz, dilekçe kampanyaları düzenlediğimiz ancak bugüne kadar yapılmayan farklı branşlardaki öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenmesi gerekmektedir.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin, sınıf öğretmenlerinin, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin ve atölye ve laboratuvar öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları ders görevleri farklı saatlerde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye bağlı olarak da haftalık aynı miktarda derse girilmesine rağmen alınan ek ders ücretleri farklılık göstermektedir. Aynı görevi yapan öğretmenlerin, alanlarının farklı olmasından dolayı aylık karşılığı girmek zorunda olunan haftalık ders saatleri ve buna istinaden ek ders ücretleri arasındaki bu farklılık adalet ve hakkaniyete uygun değildir. Söz konusu bu hüküm Anayasamızca koruma altına alınan “eşitlik ilkesine” de aykırılık arz etmektedir.

Farklı branşlarda görev yapan öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenmesi konusunda ilk resmi çalışma TÜRK EĞİTİM SEN’in teklifi doğrultusunda 2014 yılında yapılan 19. Milli Eğitim Şurası’nda yapılmış ve Şura sonucu alınan tavsiye kararında Branş ve sınıf öğretmenlerinin maaş karşılıklarının 15 saatte eşitlenmesi için çalışma yapılması kararı alınmıştır. Ancak, bugüne kadar ise herhangi bir çalışma yapılmamış, bakanlık yetkilileri Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların gereğini yerine getirmemiştir. Maaş karşılıklarının eşitlenmemesi nedeniyle de haksız uygulamaya devam edilerek aynı ortamda aynı işi yapan öğretmenler arasında ki mağduriyet devam ettirilmiştir.

Toplu Sözleşme tekliflerimiz içerisinde de bulunan bu haksız uygulamaya son verilerek farklı branşlarda görev yapan öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenmesi gerekmektedir.

Web Banner
Web Banner