Lojman Kira Bedelleri Belli Oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Lojman Kira Bedelleri Belli Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu konutlarında kalan memurlara yönelik yeni kira bedellerini belirledi.


Web Banner

Kamuda çalışan ve memur olanlara verilen lojmanlara dair 2021 yılı kira bedelleri belli oldu. Lojmanlarda kiralar metrekare bazında alınıyor.

Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 3,07 TL/m², kalorifersiz konutlarda 4,80 TL/m², kaloriferli konutlarda 6,30 TL/m² kira bedeli alınacak.

Kira bedellerine ek olarak, aylık her metrekare için kaloriferci, kapıcı veya her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan 0,74 TL/m² ilave kira bedeli tahsil yapılacak.

FATURA GİDERLERİ

Sayaçların ayrılması mümkün olmaması sebebiyle elektrik, su veya her ikisinin hizmet binası ya da fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için Elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması durumunda 1,4 TL/m², su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,21 TL/m², elektrik ve su sayacı her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması durumunda 2,61 TL/m², konutlarda kullanılan su, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde 0,65 TL/m² ücret alınacak.

ISINMA GİDERLERİ

Kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından yakıt kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer ya da kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 2,52 TL/m² yakıt bedeli tahsil yapılacak.

Yakıt kurum ve kuruluşlarca tedarik yapılan konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu sebeplerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması durumunda, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,29 TL/m² olarak alınacak.

Tebliğ 15 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yürürlüğe resmen girmiş olacak.

Web Banner
Web Banner