KYK Öğrenim Kredisi Borçları Nasıl Yapılandırılacak GİB’ten Flaş Açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KYK Öğrenim Kredisi Borçları Nasıl Yapılandırılacak GİB’ten Flaş Açıklama

Bazı Alacakların Tekrardan Yapılandırılmasıyla alakalı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 7256 sayılı Kanun, 17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Web Banner

Söz konusu Kanun ile; Vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranda güncelleme yapılması.

Vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyaı cezası) tamamı silinmesi, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi, Motorlu Taşıtlar Vergisi borcuna bağlı faizler yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılması.

Öğrenim ve/veya katkı kredisi borçlarına bağlı gecikme zamları yerine Yİ-ÜFE oranda güncelleme yapılması, Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranda hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim yapılması, Trafik para cezaları ve diğer idari para cezaların peşin ödenmesi durumunda asıllarında %25 indirim yapılması.

Taksitli ödeme seçeneğin tercih edilmesi durumunda ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme zamanı içinde geri kalan taksitlerin tamamı ödenmesi durumunda.

Yİ-ÜFE oranda hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim yapılması

Trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında %12,5 indirim yapılması, Yapılandırılan tutarların peşin ya da ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksitler halinde ödenmesi.

Yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartıyla ödenmesi, Vadesi 31/12/2014 tarihinden önce aslı 100 TL ve altındaki borçların silinmesi.

7143 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların tekrardan yapılandırılması, 6183 sayılı Kanun kapsamında tecili devam eden borçların tekrardan yapılandırılması gibi imkanlar getirilmiştir.

Bu imkanlardan faydalanmak için 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların (para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarıyla taşınmazlar) 30 Haziran 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacak ve vergi incelemesi kesinlikle yapılmayacaktır.

Web Banner
Web Banner