Kovid-19 Aşı Çalışmalarına Dair Korkutan Açıklama Geldi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kovid-19 Aşı Çalışmalarına Dair Korkutan Açıklama Geldi

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, Kovid-19’a karşı aşıların, salgınla savaşmak için müthiş bir araç olduğunu, bununla beraber toplumda “bağışıklık duvarı” oluşturabilme kabiliyetinden “çok uzakta” olduklarını belirtti.


Margaret Harris, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nde gerçekleşen basın toplantısında, Pfizer ve BioNTech’in geliştirmiş olduğu Kovid-19 aşısının İngiltere’de yaygın kullanımına başlanması, bu ülkede ve Avrupa’da “üçüncü bir dalgayı” engelleyip engellemeyeceğine dair soruyu cevapladı.

Salgında “birinci, ikinci dalga” gibi ifadeleri kullanmadığını belirten Margaret Harris, Kovid-19 salgınında virüsün geniş çapta yayılması devamlı bir durum arz ettiğini söyledi.

Margaret Harris, “Aşılar harika araçlar ve (salgında) çok yardımcı olacaklar. Artan risk durumunda ve bir çeşit bağışıklık duvarı oluşturmasındaki etkisi hala çok uzakta.”

Vaka sayılarındaki artışı ve salgındaki dalgalanmaları engelleyebilmek için yapılması gerekenin, halk sağlığı önlemlerine uyulması olduğunu söyleyen Margaret Harris, sosyal mesafe, el yıkama, test ve temaslıların takibi gibi önlemlere titizlikle uyulması çağrısında bir kez daha bulundu.

Margaret Harris, “Yoğun bulaşmayı durdurmak için bu saydığım şeyler, her zamankinden daha büyük bir titizlikle yapılmalıdır.”

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, son günlerde Cenevre’de düzenlediği basın toplantılarında, aşıların Kovid-19 salgınını sona erdirmek için tek başına yeterli olamayacağı, diğer halk sağlığı önlemleriyle birlikte etkili olacağı konusunda uyarılarda bulundu.