Kazanamayanların umudu ek yerleştirmeye kalacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kazanamayanların umudu ek yerleştirmeye kalacak


Web Banner

YKS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşme hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Yerleşemeyenler ise ek yerleştirmede tekrar şanslarını deneyecek. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. Yine ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan adaylar da tercih yapamayacaklar.

KONTENJANLAR DOLABİLİR

Ek yerleştirmede, birinci yerleştirme sonucuna göre tercih edilmeyen programlar ile kazanıp da kayıt yaptırmayanlar nedeniyle boş kalan kontenjanlar için tercihler alınıyor. Her yıl tıp, hukuk gibi en gözde programlarda dahi boş kontenjan kalıyor ve adaylar için tercih şansı doğuyordu. Ancak bu yıl YKS kapsamında baraj olmadığı için puanı hesaplanan ve tercih yapma hakkı doğan yaklaşık

2.9 milyon aday var. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, aday sayısı çok fazla olduğu için bu yıl kontenjanların büyük ölçüde dolacağını belirtiyor. Özellikle devlet üniversitelerinde az sayıda kontenjan kalabileceğine işaret eden Ünsal, şu tespitte bulunuyor: “Daha çok genel yerleştirmede yerleşip üniversite kaydını tamamlamayan adaylardan kaynaklı programlar boş kalacaktır. Onları tercih edebilmek için de bu yıl oluşacak taban puanının üzerinde bir puana sahip olmanız gerekeceğinden özellikle bu yıl ek yerleştirme tam bir kaos yerleştirmesi olabilir. Seçecek program bulamayabilirsiniz. Şimdiden işinizi sağlama almak en doğrusu olacaktır.”

Web Banner
Web Banner