Kartal AİHL başarının bedelini ödüyor! « Kamudan Ajans

", "url" : "http://kamudanajans.com/kartal-aihl-basarinin-bedelini-oduyor-16760.html", "publisher" : { "@type" : "Organization", "name" : "Kamudan Ajans", "logo": { "@type": "ImageObject", "name": "Kamudan Ajans", "width": "150", "height": "52", "url": "http://kamudanajans.com/wp-content/uploads/2023/04/thumbnail_ATT00002-31.png" } } }
SON DAKİKA

Kartal AİHL başarının bedelini ödüyor!


Web Banner

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 5N1K’da Cüneyt Özdemir’in sorularını cevapladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çok sayıda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezununun istihdam edilmesine ilişkin konuşan Selçuk, “Tarihsel olarak başarılı bir okul ama bu başka bir konu eğitimle ilgili bir konu değil bu” ifadelerini kullandı.

“KAHVE İÇERKEN KONUŞURUZ”

“Kamudaki istihdam politikası ya da belli görevlere kimlerin getirildiği ile ilgili, şimdi Milli Eğitim Bakanına mı soruyorsunuz bu soruyu” diyerek sözlerine devam etmek istemeyen Milli Eğitim Bakanı’nın “Çok doğru değil gerçekten, onu kahve içerken konuşuruz” sözleri ise dikkat çekmişti.

Cüneyt ÖZDEMİR’e ve Kartal AİHL ile ilgili sorusuna Bakan Selçuk’un verdiği cevaba Memur Sen il temsilcisi ve Egitim-Bir-Sen Istanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz’dan tepki geçikmedi.

Talat Yavuz sosyal medyadan yaptığı açıklamda çok sert eleştirelerde bulundu,

İşte Yavuz’un o ifadeleri:

Başarının gururunu yaşayamıyor, adeta bedelini ödüyor.

 Başarılı bir okula sahip çıkılır, kahve içerken dedikodusu yapılmaz.

Bir okulun başarısından, “tarihsel başarı” diye söz edilerek bugünkü başarısı görmezden gelinmez.

Üzerine titrenilen, geçmişte bedeli ödenmiş bir okul türünün, bugün az tercih ediliyor olması, üzüntüyle karşılanacak bir durumdur.

Kamuoyu ve konuya duyarlı kurumlar, yaklaşık iki yıldır, meslek liseleri ve imam hatipleri güçlendirecek yeni lise modelini bekliyor.

 Kartal AİHL mezunları, neden mezun oldukları üniversite ve bölümlerle değil de sürekli mezun oldukları lise ile anılıyor?

Bir okul için gurur kaynağı, mezunlarının başarıları ve ülkemize yaptıkları hizmetleri değil midir?

Kartal AİHL. mezuniyet töreninde Sayın Cumhurbaşkanımızın; “28 Şubat bu okulun başarısı yüzünden yapıldı.” dediği okuldur.

Cüneyt ÖZDEMİR, bir yıldır bu okulla ilgili kasıtlı yayınlar yapan ve hakettiği cevabı bir türlü almamış bir gazetecidir.

Web Banner
Web Banner