Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaları önemsiyoruz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaları önemsiyoruz


Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Birleşmiş Milletler (BM) ve İsveç Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği “Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılması” uluslararası konferansı Ankara’da gerçekleştirildi. Çalışma yaşamında şiddet ve tacizin ortadan kaldırılmasına yönelik, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve BM Kuruluşları arasında ortak anlayış ve işbirliğinin hedeflendiği programda, emek örgütleri temsilcilerinin katılımıyla panel gerçekleştirildi.

Çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesine ilişkin sektörel yaklaşımların ortaya konduğu oturumda konuşmacı olarak yer alan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, sendikaların iş yaşamında şiddet ve tacizi önlemeye yönelik yaptığı çalışmaları ve 190 numaralı sözleşme ve tavsiye kararını değerlendirdi.

sdkaaydinilo2

Aydın, iş dünyasında şiddet ve tacizin, unvan, yaş, cinsiyet, meslek gibi farklılıkları gözetmeksizin, tüm toplumlarda ve işyerlerinde görülebildiğine dikkat çekerek, “Şiddete maruz kalma durumu her çalışan için söz konusu olabilecek bir olgudur. İş dünyadaki şiddet sadece şiddete maruz kalan kişi için değil, ailesi, çalıştığı kurum ve tüm topluma yönelik birçok olumsuz sonuçlara yol açmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bu nedenle, sorunun çözümü için devlet, işveren ve çalışan olmak üzere tüm sosyal tarafların koordineli olarak çalışmalarının gerekliliğini hatırlatan Aydın, “ILO’nun 190 No’lu Sözleşmesi, ‘İş Dünyasında Şiddet ve Taciz’ kavramının tanımı ve kapsamı açısından son derece önemlidir. Memur-Sen olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaları önemsiyoruz. ” diye konuştu.