KAÇ LİSE İKİLİ EĞİTİME GEÇECEK? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KAÇ LİSE İKİLİ EĞİTİME GEÇECEK?

Liselere yerleştirme sistemimizin bir mantığı, bir felsefesi veya bir yaklaşımı var mı?


Web Banner

Sistemden bakarak hangi okullar çok tercih edilmişse, o okulların kontenjanlarını iki üç katına çıkarılarak yerleştirme yapıyorsunuz. Önce öğrencileri yerleştiriliyor, sonra okulların derslik, atölye, idare odası, laboratuvar vs. imkanlarına bakıyorsunuz.
Bir okulun planlaması dört yılı dikkate alınarak yapılmıyor, günü kurtarma mantığı ile hareket ediliyor. Yapılan açıklama ile kamuoyu resmen yanıltıyor. İkili eğitim yapan Meslek Lisesi nasıl olacak? Okul müdürleri çaresiz, geçen yıl da aynı şekilde yapılmıştı diyorlar.

Çözüm, son anda panikle bir şeyler yapmakla değil, aklı başında bir sistem kurmakla üretilebilir. Herkesi memnun etme çabası ile değil, eğitim değeri olan ilkelerle hareket edilmeli. Baştan oluşturulan yalancı memnuniyet sonrasında çok daha büyük tepkilere, yakınmalara sebep olacaktır.

Yapılan yanlışlar bizi buraya getirdi ve gerçekten gençlerimize, yarınlarımıza yazık ediyoruz. Özel okullar boşken, teşvik sistemini neden yok ettiniz? Perde arkasından İmam Hatipleri hedefe koymak kime ne kazandıracak? Özeliyle, devletiyle, İmam Hatibiyle bütün okullar bizim okullarımız; bütün çocuklar bizim çocuklarımız diye çare ürettiniz, kapıları çaldınız da size hayır mı denildi?

Değiştirin, bütün iş yapma biçiminizi değiştirin ve köklü problemler dururken çiçek böcekle, kapı bacayla oyalanmayın. Bari yüz yüze ve uzaktan karışık bir sistem üzerinde çalışın da iki yıldır yazılan çizilenden bir sistem çıkaralım. Müfredatı ve yeni okulu çalışın…

 

Talat YAVUZ

Talat YAVUZyavuztlt@hotmail.com
Web Banner
Web Banner