İsveç’te skandal görüntü: Erdoğan’ı hedef aldılar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İsveç’te skandal görüntü: Erdoğan’ı hedef aldılar


İsveç Stockholm’de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

class=”medyanet-inline-adv”>

İsveç Stockholm’de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir maketi binanın önündeki direğe ayaklarından astı.

ERDOĞAN’I HEDEF ALAN TEHDİTLER

Terör örgütü PKK/YPG ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Türkçe altyazıyla Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan tehditler savrulduğu görüldü.

YORUMLAR DİKKAT ÇEKTİ

Stockholm’de 21 Ocak’ta NATO’ya hayır gösterisi yapılacağı ifade edilen paylaşımın altında hakaret içeren yorumlar da dikkati çekti.

KURTULMUŞ: DEMOKRASİYE SALDIRIDIR

CNN Türk yayınında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, “Sayın Erdoğan’a karşı sadece değil, bu saldırı demokrasiye karşı bir saldırıdır. Böylesine çirkin bir görüntü demokrasiye saldırıdır. Bu saldırıya göz yumanlar, saldırıyı yapanlar kadar sorumludur. İsveç’in NATO’ya girmesi noktasındaki çekincelerimizin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Recep Tayyip Erdoğan’a hazımsızlığın dışa vurumu.” dedi.

“MÜSAMAHA GÖSTERİLMEMELİ”

class=”medyanet-inline-adv”>

Kurtulmuş, “Temaslar, görüşmeler yapılır ama önemli olan Türkiye uyarı yapmadan müdahale edilmesidir. Böyle açık bir saldırının müsamaha gösterilmemelidir. Bu İsveç’in kendi demokrasisi bakımından yanlıştır. Daha önceki seçim öncesinde de Avrupa’nın başkentlerinde bu tarz grupların eylemler yaptıklarını biliyoruz. Bu hazımsızlıktır. Erdoğan ve Türkiye’nin dünyadaki siyasal başarısına yönelik bir hazımsızlıktır.” şeklinde konuştu.

ÇELİK: ASLA KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç’teki skandal görüntüyle ilgili, “İsveç’in başkenti Stockholm’da terör örgütü PKK yandaşlarının düzenledikleri eylemde Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin hedef alınmasını lanetliyoruz. İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez!” dedi.

HAMZDA DAĞ: MUHALEFET DE TEPKİ KOYMALI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da konuya ilişkin “Muhalefetimiz de böyle bir meselede tepki koymalı” ifadelerini kullandı.

ALTUN: GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

class=”medyanet-inline-adv”>

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İsveç’te terör örgütü PKK üyeleri tarafından Türkiye’nin ve demokratik olarak seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın hedef alınmasını güçlü şekilde kınıyoruz” dedi.

BAKAN BOZDAĞ: SAMİMİ OLMADIĞININ AÇIK GÖSTERGESİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın tepki çeken görüntülere ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

İsveç’in başkenti Stockholm’da bölücü terör örgütü teröristlerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik alçakça saldırısını lanetliyorum. Bu saldırı; sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza değil Türkiye ve Türk Milletine saldırıdır. Bu terör eylemine müsaade eden İsveç Hükûmetini kınıyorum. Bu hain ve alçak terör saldırısına İsveç güvenlik güçlerinin müsaade etmesi ve hukuku işletip müdahale etmemesi, İsveç’in Türkiye’ye verdiği sözü tutmadığının ve attığı imzada samimi olmadığının açık bir göstergesidir.

BAKAN NEBATİ: BU HADSİZLİĞİ LANETLİYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “İsveç’teki saygısızlığı, Cumhurbaşkanımızın şahsına değil milletimize ve devletimize yapılmış bir saygısızlık olarak görüyor, bu hadsizliği lanetliyorum. Türkiye ile müttefik olma isteğini dillendiren bir ülkenin, başkentinde böyle bir rezilliğe müsaade etmesi kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

class=”medyanet-inline-adv”>

KALIN: TEPKİMİZİ İSVEÇ MAKAMLARINA İLETTİK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan da bir tepki geldi. Kalın, “İsveç’in başkenti Stockholm’de Cumhurbaşkanımız aleyhine yapılan iğrenç ve menfur eylemi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Tepkimizi ve beklentimizi İsveç makamlarına ilettik. Somut adım atmaları hukukun ve yaptığımız anlaşmanın gereğidir.” dedi.

‘YAPILANLAR İĞRENÇ’

İsveç Dışişleri Bakanı, alçak gösteriye ilişkin yaptığı açıklamada, “Seçilmiş bir başkana yapılanlar iğrenç” ifadesini kullandı.

BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞRILMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Terör örgütü PKK sempatizanları tarafından Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği binasına yansıtılan görüntü ve ifadelerin ardından İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

İSVEÇ BAŞBAKANI’NDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ

class=”medyanet-inline-adv”>

Başbakan Kristersson, geçtiğimiz günlerde İsveç’te bir savunma düşünce kuruluşunun düzenlediği ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de katıldığı konferansta ilginç açıklamalarda bulundu. Euronews Türkçe’nin haberine göre Kristersson, yaptığı konuşmada, Ankara’nın yaklaşımından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve “Türkiye yapacağımızı söylediğimiz şeyi yaptığımızı teyit ediyorlar ama aynı zamanda yapamayacağımız ya da vermek istemediğimiz şeyleri istediklerini de söylüyorlar” ifadesini kullandı.

Aynı toplantıya katılan Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto da, ülkesinin komşusu İsveç’le aynı zamanda NATO’ya katılacağını düşündüğünü, kendilerinin “İsveç’e yeşil ışık yakılana kadar bekleyemeyiz” düşüncesinde olmadıklarını kaydetti.

“UYARACAĞIZ” DEMİŞTİ

İsveç, Finlandiya ve Türkiye, 2022’de Ankara’nın iki ülkenin NATO üyeliğine itirazlarını aşmak amacıyla üçlü bir anlaşma imzalamıştı. Ulf Kristersson, NATO üyeliği için İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında 28 Haziran’da imzalanan Üçlü Muhtıra’nın şartlarını çok ciddiye aldıklarını belirtmişti.

Kristersson, geçtiğimiz günlerde de Türkiye karşıtlığıyla bilinen eski Sosyal Demokrat Milletvekili Nalin Pekgül’ün, NATO anlaşması çerçevesinde teröristlerin Türkiye’ye iade edilmemesine yönelik gönderdiği mektuba yanıtında, İsveç’in terör üssü haline gelmemesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Kristersson, “Terör, terörün finansmanı veya başka bir suça bulaşmamış olanların korkacak bir şeyleri yok. Ancak İsveç dışındaki ülkeleri hedef alsa da hedef almasa da İsveç’in terör üssü olmasına izin vermeyeceğiz. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi Türkiye’nin de teröre karşı kendini koruma hakkı vardır. Bu konuda her zaman net oldum” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTürkiye tatili yaktı! Putin herkesin önünde aşağıladıHaberi Görüntüle

Hapishane avlusunda yakalanan kurye güvercin! 'Daha önce böyle garip bir şey görmedik'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHapishane avlusunda yakalanan kurye güvercin! ‘Daha önce böyle garip bir şey görmedik’Haberi Görüntüle