İşte Öğretmenler İçin Aşı Takvimi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İşte Öğretmenler İçin Aşı Takvimi

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan öğretmenlerin aşılama takvimiyle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.


Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu üyesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, köy okulları 15 Şubat’ tarihinden itibaren yüz yüze eğitim sürecinin, öğretmenlere bu günlerde uygulanmaya başlanacak Kovid-19 aşısıyla birlikte daha kolaylaşacağını söyledi.

MEB LİSTE GÖNDERECEK

Çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için öncelikli stratejiler içinde yer aldığını, “En uzun zaman kalabilecek antikor düzeyi, bir doz aşıdan sonra ikinci doz aşının olması ve bu aranın 4 hafta olmasıyla ortaya çıkıyor.

O zaman hemen şubat başında aşılarsak, eğitimin yoğunlaştığı dönemde öğretmenlerimizin bir hayli kısmı aşılanmış olur.

Milli Eğitim Bakanlığı bir liste gönderecek. İletildikten sonra bu kişilerin listesi sisteme giriliyor. Sisteme öğretmen kimlikleriyle tanımladığımız zaman, öğretmenlerimiz istedikleri sağlık kuruluşlarında aşılarını olabilecektir.”

“Aile Sağlığı Merkezi ile, şehir hastanesi ve, üniversite gibi özel hastane de olabilir. Öğretmelerimizin hızlıca aşılanmasıyla, okulların açılması yönünde süreç daha kolay hale gelebilir.”

“Mutant virüs Türkiye’de bir hayli çok fazla yayıldı. Bulaştırıcılığının yüksek olduğunu saptadık. Şu an için aşılar mutant virüse karşı da etkili gözüküyor. Güçlü sağlık altyapımızla ve sağlık merkezlerimizin etkinliği aşılamanın da hızlı yapılmasını sağlıyor.

Türkiye bu konuda birçok dünya ülkesinin önünde yer alıyor. Aşının getirdiği rehavete kapılmamalıyız. Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerini bırakmadan uygulamalıyız.”