İŞKUR’dan iş arayanlara günlük 77 tl harçlık! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İŞKUR’dan iş arayanlara günlük 77 tl harçlık!


İşbaşı eğitim programları, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.

Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi İŞKUR’dan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler. İşbaşı eğitim programları katılımcılarının giderlerini karşılaması amacıyla günlük ödeme olarak 77 TL verilmesine karar verilmiştir.

İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları Nelerdir?

Belirlenen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler. Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Ne Kadardır?

İşbaşı Eğitim Programlarında Karşılanabilecek Giderler Nelerdir?

Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara 100 TL zaruri gider ödenmektedir. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği program süresince karşılanmaktadır.

İşbaşı Eğitim Programları Başvurusu Nasıl Yapılır?

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılım sağlanabilir. Başvuru sırasında katılımcıların yanında mutlaka talep dilekçesi, işveren taahhütnamesi, ön talep formu, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, faaliyet belgesi, son üç aylık sigortalı hizmet listesi, şirket yetkilisine ait imza sirküleri evrakları en güncel halleri bulunmalıdır.