İLKSAN’DA ZAR KAZANDI! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İLKSAN’DA ZAR KAZANDI!

İLKSAN seçimlerinde aslında kazanan olmadı. Ne üye ne İLKSAN ne de sendikalar kazandı.


İLKSAN seçimlerinde aslında kazanan olmadı. Ne üye ne İLKSAN ne de sendikalar kazandı. Başarısız mevcut yönetimin, yamalı bohça yöntemi ile devam etmesinin, herkes için en büyük kayıp olduğunu zaman gösterecektir.

Başarı dediğiniz şey, üye desteği ve oy çokluğu değil, sözde ilkelerinizi inkâr ederek kurduğunuz ittifaklar ve çektiğiniz şanslı kuradan ibarettir. Zarda iyi olduğunuzu hep iddia ederdik ancak bu kadar da şanslı olacağınızı hiç öngörmemiştik!

Önce salgına sığınarak seçimi ertelet, aylar sonra yapılan seçimde ilçe delegelerinde 580’e 510 fark ye, birçok yerde ittifakla seçimi kuraya götür, kura ile belirlenen 12 delegeden en büyük rakibin 3, sen 6, ittifak ortağın 3 delege alsın ve toplamda yarışı 105’e 103 önde bitir. Bu tabloya şapka çıkarılır bence, gerçekten rakibimizi tebrik ediyorum, beraber çıktıkları yolda başarılar diliyorum!

Kurulan bu ittifak, bundan sonra hem İLKSAN’da hem de sendikal mücadelede bu iki sendikanın bütün iddialarını boşa çıkaracaktır. Bir tanesinin vatan millet hamasetine artık kimse inanmazken, diğerinin de İLKSAN’a dair söyleyeceği en küçük bir söz kalmayacaktır. Dün itibari ile seçim sürecinde yaptıkları eleştirilere ve suçlamalara ortak olmuşlardır.

Bundan sonra kanımca İLKSAN, İBB nasıl yönetiliyorsa öyle yönetilecektir. Bu sayede kurulan ittifakın aslında nasıl kirli bir ittifak olduğunu da görmüş oluyoruz. Siyasette bir türlü yönünü bulamayan eski genel başkanı, kongre sürecinde seçime dahi giremeden tasfiye edilecek şube başkanı arkadaşlarını ve İLKSAN’da oluşturulması muhtemel yeni yönetimi hep beraber takip edeceğiz.

Her şeye rağmen İLKSAN’da kendin çal kendin oyna dönemi bitmiştir. Üyeden aldığımız sorumluluğun gereği yerine getirilecek, kapalı kapılar ardından yönetime son verilecektir. Artık seçim sürecinde yaptıkları gibi mesaj atarak bizden kurtulamayacaklar, atılan her yanlış adımın hesabı sorulacaktır.

Biz ve aslında İLKSAN üyeleri üzerlerimize düşen görevi yerine getirdik. Seçim sürecinde ziyaret ettiğimiz öğretmen odalarında, sendikal taassup dışında, mevcut yönetimden memnun olan kimseyi görmedim. Kendi üyeleri bile eleştirilerini sıraladı, bize hak verdi. Bu irade sandığa da yansıdı, ancak yukarıda da özetlemeye çalıştığım gibi ittifaklar, ilkel delege dağılımı ve büyük kura şansı ile bu sonuç ortaya çıktı.

Bize göre İLKSAN daha iyi yönetilebilir. MEBSAN dönüştürülerek, önce bütün öğretmenlere açılır, piyasa şartlarında kazandırmaya başlayınca üyelik zorunlu olmaktan çıkarılabilir. Faiz belasından kurtarılır, kazancımıza haram bulaştırılmayabilir. Bankaların kara listesindeki meslektaşlarımız yüksek faizle kredi kullanmak zorunda bırakılmayabilir. Bunları zarla değil oyla kazananlar yapar, İLKSAN var oldukça bunları söylemeye devam edeceğiz. Bu sefer zar kazandı, umarım bir sonraki sefere İLKSAN kazanır.

Talat YAVUZ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı