İl Milli Eğitim Müdürü Açıkladı: 5 Öğretmende Kovid-19 Test Sonucu Pozitif Çıktı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İl Milli Eğitim Müdürü Açıkladı: 5 Öğretmende Kovid-19 Test Sonucu Pozitif Çıktı

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Tosun, geçen hafta 5 öğretmende yapılan Kovid-19 test sonucu pozitif çıktığını duyurdu.


Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Tosun, okullarda pandeminden dolayı önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Tosun, açıklamasında “Türkiye’nin birçok yerleşim yerinde olduğu gibi bu okullarımıza da pozitif vak’a durumları çıkabilmekte.

Geçen hafta itibariyle beş öğretmenimiz de yapılan Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.”

Kovid-19 Vak’aların hızla yayılmaması için bütün okullarda en sağlıklı, en hijyen ortamlarda eğitim öğretim yapmayı sürdürdüklerini söyleyen Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Tosun, “Okullarımızda dün olmak üzere beşinci ve dokuzuncu sınıflarımızda kademeli olarak eğitim öğretime başladılar.

8 bin 797 öğrencimiz ile ders başı yaptık. Şu anda ortaokullarımız altı ve yedinci sınıflarımız yüz yüze eğitime başlamadılar.

Dün bazı okullarımızı ziyaret gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz okullarını çok özlemişler. Bizlerde çocuklarımız özlemiştik. Okullarımız, öğrencilerimizin cıvıltısına kavuştu.

İnşallah hijyen kurallarına uyup bu zamanı devam ettirmeye çalışacağız. Türkiye’nin birçok yerleşim yerinde olduğu gibi bu okullarımız da Kovid-19 pozitif durumları çıkabiliyor.

Geçen hafta itibari ile beş öğretmenimiz de Kovid-19 pozitif çıktı.

Kendilerini arayıp geçmiş olsun dileklerimizi iletmiş oluyoruz. Bakanlığımız ve sağlık bakanlığı arasındaki protokol gereğince yapılacaklar konusunda bütün kriterler belirlemiş durumdadır.

Okulumuzdaki herhangi bir Kovid-19 pozitif öğrencimize yayıldı diye bir durum söz konusu değildir. İnşallah hiçbir öğrencimizin ve öğretmenimizin bu vak’aları yayılmaması için bütün okullarımızda en sağlıklı en hijyen ortamlarda eğitim öğretim yapmayı devam ediyoruz.

Dün itibari ile aldığımız verilerde beşinci sınıflarımızda yüzde 83.53 oranda devamı var. Dokuzuncu sınıflarda yüzde 80.71 oran var.

Türkiye genelinde yüzde 70 oranları varken bizim ilimizde ilkokullarda yüzde 90’ı üzerinde beş ve dokuzuncu sınıflarda yüzde 85 oranda değişmeler var. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin kurallara uyduğu bir dönemi yaşamaktayız.

Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah sağlıklı günlerde bütün öğrencilerimiz okullarına yeniden buluştuğu o güzel günleri görürüz.”