İki kadın öğretmen velilerin saldırısına uğradı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İki kadın öğretmen velilerin saldırısına uğradı

İstanbul Ataşehir’deki Necatibey İlkokulu’nda görevli iki kadın öğretmen sınıfa kadar giren velilerin saldırısına uğradı.


İstanbul’da okul müdürü İbrahim Oktugan’ın okulda öğrencisi tarafından katledilmesinin ardından Ataşehir Necatibey İlkokulu’nda görev yapan iki kadın öğretmen, sınıflara kadar giren bir velinin saldırısına maruz kaldı.

Olayın ardından öğretmenler, okullarda artan şiddetin dikkat çekici boyutlara ulaştığını ve bu konuda ortak hareket etme çağrısı yaptı. Bu çağrıya yanıt olarak, öğretmenler ilk derslerine girmeyerek çalışma arkadaşlarına yönelik şiddeti protesto etti.

Eğitim Sen 2 No’lu Şube yöneticileri ve üyeleri de eğitim emekçilerine yönelik artan şiddete karşı ortak mücadele etme konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere okula gitti.

Saldırıya uğrayan bir kadın öğretmen, yaşadıklarını anlatırken, olayın şiddetini ve karmaşıklığını vurguladı. Diğer öğretmenler de Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir an önce tedbir alması gerektiğini ve öğretmenleri itibarsızlaştırıcı uygulamalara son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Eğitim Sen’in önerisiyle bu Cuma günü Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde şiddeti protesto etme kararı alındı.