Heyecanlandıran Aşı Açıklaması! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Heyecanlandıran Aşı Açıklaması!

Amerikalı ilaç şirketi Moderna, aşının ciddi Kovid-19 vakalarında yüzde 100 etkili olduğunu söyledi.


Amerikalı ilaç şirketi Moderna, Kovid-19 aşısı yüzde 94.1 oranda etkili olduğunu açıkladı. Moderna ayrıca ciddi vakaları önlemede aşının yüz 100 etkili olduğunu belirtti.

Amerikalı biyoteknoloji şirketi Moderna, yüzde 94,1 oranda etkili olan Kovid-19 aşısı için Amerika ve Avrupa Birliğinde acil kullanım iznine başvuracağını açıkladı.

Amerikalı biyoteknoloji şirketi Moderna, geliştirilen potansiyel Kovid-19 aşısının üçüncü aşama klinik deneylerin neticelerine göre yüzde 94.1 oranda etkili olduğunu açıkladı.

Moderna ayrıca, aşının ciddi vakaları önlemede yüzde 100 etkili olduğu belirtti. Moderna, Amerika ve Avrupa’da aşının acil kullanımı için başvuru yapacak.

Başvuru kapsamında aşının deneme verileri incelenip kullanım için güvenli ve etkili olup olmadığına karar verilecek.

Moderna aşı ekibin lideri Dr. Tal Zaks yapmış olduğu açıklamada, “Çok etkili bir aşımız olduğuna inanıyoruz. Artık bunu kanıtlayacak verilere sahibiz.”

Moderna, 16 Kasımda yapmış olduğu açıklamada aşının etkililik oranını yüzde 94,5 olarak açıklamıştı. Türk kökenli Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türecinin kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech ile Amerikalı ilaç firması Pfizer ortaklığıyla geliştirilen Kovid-19 aşısı yüzde 90’ın üzerinde etkili olduğu söylenmişti.

BioNTech ve Pfizer geçtiğimiz hafta Kovid-19 aşısının acil kullanımına izin verilmesi için Amerika Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuruda bulundu.