HERKES İÇİN CHP (Mİ) « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

HERKES İÇİN CHP (Mİ)


Bir televizyon reklamı vardı “Bisküvi denince akla..” diye başlayan.. Orta yaş herkesin hafızasına kazınmış, diline pelesenk olmuş bir reklamdı bu. Hafızalara kazınan, çağrışımı güzel şeyler olmaz bu örnekte olduğu gibi.. Geçen gün bir belediyenin kutlama görseli dikkatimi çekti. 14 Şubat tarihinde servis edilen bu görselde, aşkınlığı yitik aşkın, cinselliğe meze edilişine, İstanbul Sözleşmesi ile daha bir cesaret alan fıtratla kavgalı kesimleri mutlu eden bir kompozisyon vardı. Erkeğin erkekle, kadının kadınla olan Sevgili(!)ler Günü kutlaması resmiydi bu.

Sosyal medyada aradığınızda adını “Herkes İçin CHP” olarak bulabileceğiniz, hepimizin sözün başında zikrettiğimiz reklam misali, bildiğiniz CHP’nin bir belediyesinden bahsediyorum. Sapkınlığın adını özgürlük koyan bir zihniyetin kendi kendini ispat ve ifşa eden bir icraat oldu bu görsel. Aşkın her hali güzel, çünkü bu hayat sevmeye değer” sloganı ile Şişli Belediyesi, Belediye Başkanı Muammer Keskin imzasıyla argoda karşılığını iyi bildiğiniz, toplumsal cinsiyet eşitliği korunağından cesaretle toplumun genel ahlakı ve inanç değerleriyle örtüşmeyen bir fotoğraf ile kutlamış 14 Şubat gününü.

Geçmişi yasaklarla dolu bu zihniyet her ne kadar kimi yasakçı anlayışları terk ettiğini ve artık herkesin chp’ si olmak istediğini söylese de görünen o ki bu pek mümkün değil. Dün İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şişli, başörtülü kadınları bekarlıkları üzerinden ahlaksız bir üslupla eleştirirken bugün İlçe Belediyesi Şişli farklı bir ahlaksızlığa kapı aralayacak bir görsel kullanıyor.

Seksenler dizisinde meşhur bir replik vardır; “Bana her şeyi de!…” diye devam eden. Tam da bu replikte geçtiği gibi belki her şey söyleyebiliriz; lakin CHP’nin değiştiğini/değişeceğini söylemek pek mümkün değil gibi. Yerel seçimlerle iş başına gelen CHP’nin icraatları genel seçimle iş başına geldiklerinde ülkeyi nasıl yöneteceklerine dair önemli ipuçları veriyor. Toplumun değerlerini, inançlarını ifsat edecek genetik koda sahip bir zihniyetten hayır ummak başlı başına bir yanılgıdır.

Evdekine kızıp çarşıdakinden medet umanlara “Evdeki hesap çarşıya uymaz!” demek le yetinsek de olur lakin Bakara Suresinde geçen şu ayetleri de paylaşmam gerekiyor;

“İnsanlardan öylesi vardır ki, dünya hayatı konusundaki sözleri senin hoşuna gider; O hasımların en yamanı olduğu halde kalbinde olana Allah’ı da şahit tutar. Hakimiyeti aldığında ise Ülkede bozgunculuk çıkarıp, ürünleri ve nesilleri ifsat etmeye çalışır. Allah bozgunculuğu sevmez”

Şişli Belediyesi’nin paylaştığı malum görsel münferit bir vaka değildir. Farklı günlerde ve farklı formatlarda birçok belediyenin paylaşmaktan kaçınmadığı, toplumu alıştıra alıştıra değerlerinden uzaklaştırmak istedikleri ortadadır. Burada yapılmak istenen ortadadır. Neslin devamı için zaruri olan evliliğin değersizleştirilmesi ve bizi bir arada tutan değer yargılarımızın nesilden nesile devrinde önemli bir saç ayağı olan Aile’nin zayıflatılarak yok edilmesidir. Çözüm ise her şeye rağmen çareyi kendi ürettiklerimizde aramak ve tatlı sözlere kanıp bize yabancı anlayışlardan medet ummamaktır.

Herkes İçin CHP, belki kulağımıza hoş gelebilir; lakin dünü ve bugünü değerlendirdiğimizde hepimize büyük bir yıkım ve nesilleri ifsat edecek bir gelecek getireceği kuşkusuzdur. Umarım bu kısa tecrübe hepimize hakikat arayışında bir referans olur da Herkes İçin CHP’nin koca bir yalan olduğunu, herkesten oy devşirip bildiği işleri yapmak isteyen bir pazarlama taktiği olduğunu vaktinde keşfederiz.