Gelibolu Türk Eğitim-Sen’den Rekor Promosyon Anlaşması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Gelibolu Türk Eğitim-Sen’den Rekor Promosyon Anlaşması

Gelibolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 15.03.2021 tarihi itibarı ile banka sözleşmesi biten okul ve kurumların Banka Promosyon İhalesinin 27.01.2021 tarihinde gerçekleştirildi.


Açık arttırma usulü ile yapılan ihale de Gelibolu İlçesi Yetkili Sendikası olarak Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Selim Dündar tüm Öğretmenlerin haklarını savunmak ve elde edecekleri promosyon ücretlerinin azami fiyattan ödenebilmesi için aktif rol oynamıştır.

Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş’ın da bizzat katılım sağladığı ihalede; 8 banka teklif vererek ihale başlatılmış ve 20.turda kişi başına 3480 TL. Ödemeyi tek seferde vermeyi taahhüt eden Halk Bankası ihaleyi kazanmıştır.

Türk Eğitim-Sen Gelibolu İlçe Başkanı Selim Dündar yaptığı açıklama da; “Çanakkale ilçeleri arasında 520 personelle Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en yüksek ücreti alan Yetkili Sendikanın Türk Eğitim-Sen olduğu ilçe olmuştur. Türk Eğitim Sen’in yetkili olduğu ilçelerimizde yapılan promosyon rakamlarına bakılırsa aradaki bariz fark açıkça görülmektedir.

Diğer illerde, malum bazı sendikalar rekor ücretlere 5 seneliğine anlaşıldı gibi şeyler söylemektedir. Ancak, bundan 3 sene önce 1850 TL ücretle yapılan promosyon anlaşması şu an 3480 TL ile neticelenmiştir.

Şimdi onlara sormak gerekir; 5 yıllığına 5.620 TL için anlaşmak mı yoksa 3 sene için 3480 TL mi öğretmenin yararınadır? Basit matematik hesabı yapmaktan yoksun malum sendika, aylık 93,6 TL ye razı gelmiş, Türk Eğitim-Sen Gelibolu Temsilciliği ise aylık 96,6 TL’ye denk gelen promosyonu tek seferde ödenmesini kabul ettirmiştir.

Eğitim camiasının bir kuruşu bile bizim için değerlidir. Yapılan yalan reklamlar ancak bu haberlere imza atan ve bunun üzerinden itibar bekleyen malum sendikanın yetkililerine hitap eder. Bizler, 3,5’luk oranlara tamah edenler gibi sararıp solmadık, 3,5’ la masadan nasıl kalkılacağını gösterdik! Türk Eğitim-Sen, her zaman öğretmenimizin, memurumuzun yanındadır.

Sadece kendi üyesini değil, Eğitim Camiasının tek bir üyesini dahi ne masada, ne kapalı kapılar ardında satmaz! Türk Eğitim-Sen daima hak mücadelesinin tek adresi olmuştur.23 Kasım 2006 tarihinde Türk Eğitim-Sen olarak, Türkiye geneli mahkemelerde promosyonların çalışanların hakkı olduğu, çalışanların yararlandırılması gerektiği konularında davalar açtık, kazandık ve bu yönde kararlar aldırdık.

12 Aralık 2006 tarihinde promosyonların yüzde 70’inin eğitim çalışanlarına dağıtılmasıyla ilgili MEB genelgesi yayınlattırdık. Zaman içerisinde promosyonların yüzde 100’nün eğitim çalışanlarına dağıtılmasını sağladık.

Türk Eğitim-Sen’in başlattığı promosyon mücadelesi, haklı mücadelemiz zaferle sonuçlandı.

Desteklerini esirgemeyen Çanakkale Türk Eğitim Sen Şube Başkanı ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerimize, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimize, İş Yeri Temsilcilerimize, üyelerimize ve hak arama mücadelemizde sendikamıza desteğini ve duasını esirgemeyen tüm eğitim ve kamu çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Promosyon anlaşmasının hayırlı olması dileğiyle yaşasın Türk Eğitim-Sen” dedi.