Galip Özcan’dan gündeme dair flaş açıklamalar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Galip Özcan’dan gündeme dair flaş açıklamalar!

Küçükçekmece belediye başkan danışmanı Galip Özcan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.


İşte Galip Özcan’nın gündeme dair değerlendirmelerinin yer aldığı röportajımız;

Küçükçekmece belediyesi olarak ilçemize kattığınız kazanımlar nelerdir?

Biz Küçükçekmece belediyesi olarak Küçükçekmece’nin gelişimine çok önem veriyoruz ve bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Küçükçekmece’ye hayvan rehabilitasyon merkezi yaptık. Bu bizim için çok önemli bir şey çünkü daha önce Küçükçekmece sınırlarında yer alan fakat şimdi Başakşehir sınırlarında bulunan hayvan barınağında bu tür işleri ilkel şartlarda yapıyorduk. Şimdi daha donanımlı ve her türlü hayvanın tedavisinin yapıldığı bir rehabilitasyon merkezi yaptık. Bu Küçükçekmece için bir kazanımdır, Mehmet Akif mahallesindeki Mall of İstanbul AVM’ ye geçen geçit Küçükçekmece için önemli bir kazanımdır, mahallelere yapılan kreşlerimiz önemli bir kazanımdır. Bunun yanı sıra pazar ve kapalı pazar alanlarımızın sayıları arttırılıyor. Bunlar Küçükçekmece için önemli birer kazanımdır. Yollar, kaldırımlar, parklar ve daha birçok alanın temizlik hizmetleri kontrollü bir şekilde devam ediyor. Bunlar ve daha niceleri Küçükçekmece için birer kazanımdır. Zamanla bu tür hizmetlerimiz artacak Küçükçekmece’de sosyal belediyecilikte öne çıkacaktır.

Sizi halk arasında çok sık görüyoruz, çok sık ziyaretler düzenliyorsunuz bu konuda eksiklikler gördüğünüz için mi yapıyorsunuz?

Benim siyasi bir geçmişim bunun yanı sıra ticaret hayatım var. Aynı zamanda dernekçilik konusunda da tecrübelerim var. Bunların da vermiş olduğu bir donanımdan ve uzun yıllar siyasetle uğraşmamdan dolayı seviyorum bu tür işleri. Vatandaşlarımız ve kurumlar davet gönderdikleri sürece seve seve gidiyorum. Bir eksiklik olduğunu değil, çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü vatandaşın belediyeyle olan bağlantısını güçlendirmiş oluyoruz. Her yere başkan yetişemeyebilir, başkanın gidemeyeceği, gidemediği yerlere ben giderek vatandaş ve kurumların mümkün olduğu kadar ihtiyaçlarını öğrenmeye çalışıyorum ve belediyemizin yanlarında olduklarını göstermek için bu çalışmayı yapıyorum.

Küçükçekmece belediyesi olarak Küçükçekmece halkına önem veriyorsunuz fakatKültür ve sosyal işler müdürü Küçükçekmece ilçesi dışından biri, bu Küçükçekmece halkı tarafından tepki çekiyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Vatandaşlarımızın her eleştirisinin muhakkak haklı bir sebebi vardır. Fakat kültür müdürünün CV’ sine baktığımızda kültürlü ve donanımlı bir arkadaşımız. Yönetim kurulunun da almış olduğu karar ile bu göreve geldi ve işini layıkıyla yapıyor Küçükçekmece’ye de bir şeyler katmaya çalışıyor. Ben de siyasete başladığım ilk yıllarda Küçükçekmece’nin mahallelerini bilmiyordum, nasıl gezeceğim bu yirmi bir mahalleyi diyordum. Şimdi ise çok iyi biliyorum. AKP döneminde söylenen bir söz vardı ‘Küçükçekmece’yi Küçükçekmeceli yönetecek’ biz de bunun arkasındayız fakat şartlar ve koşullar gereği böyle bir karar alınmış. Ben de yönetim kurulunda Küçükçekmece’yi tanıyan, halkın isteklerini bilen, küçük çekmeceye hakim birisinin olmasını. Bunları söylerken de kültür müdürümüzü kötülemeyelim tabii ki gayet işini bilen ve başarılı bir kişilik.

Küçükçekmece belediyesinde yaşayan üniversite mezunu veya lise mezunu birçok vatandaş başka ilçelerin belediyesine iş başvurusunda bulunuyor. Küçükçekmece belediyesinde ise farklı ilçelerde çalışanlar var bu konuda ne söylemek istiyorsunuz.

Benim bu konuda bir bilgim yok işe alımlarını insan kaynakları departmanı yapıyor. Fakat bu tarz duyumları ben de aldım. Bunun olmasını ben de istemem eğer bir vatandaşımız bu ilçede yaşıyor bu ilçenin kazanımlarından faydalanıyorsa, Küçükçekmece esnafından alışveriş yapıyorsa bu ilçenin belediyesindeki iş olanaklarından faydalanmalıdır. Küçükçekmece’de seksen bir ilden ve göçmen vatandaşlarımız var bizim başka bir ilçenin insanına ihtiyacımız yok. İlçemizin vatandaşının işsiz olması bizi üzen bir durum.

Küçükçekmece belediye başkanı Kemal Çebi’yi de halkın arasında görüyoruz fakat siz daha fazla sahalardasınız. Birçok bürokrat, başkan ve başkan yardımcısını görmüyoruz sizce bu daha önceki söylemlerle çelişkili değil mi?

Şöyle açıklayayım bu durumu:Benim sık görüştüğüm gazetecilerden biri de sizsiniz. Geldiğinizde rahatlıkla benim yanıma gelebiliyor musunuz, her daim bana ulaşabiliyor musunuz? Benim odam hiç boş kalmaz sürekli ziyaretime gelenleri kabul ederim. Akşama kadar birçok telefon görüşmesi yapıyorum, gelen bütün mesajlara cevap vermeye çalışırım. Ayrıca dışarıya da çıkıp ziyaretler gerçekleştiriyorum. Bunları yapanlara pek rastlanmaz. İnsanların konfor alanından çıkması biraz zordur. Ben bazı şeylerden vazgeçerek sahalarda aktif olmayı başarıyorum. Bana yardımcı olan bir asistanım veya yardımcım yok sabah saat sekiz buçukta belediye binasına gelerek akşam ise geç saatlerde evime dönerek birçok işimi de kendim yapıyorum.

Belediyede belli başlı isimler dışında belediye çalışanları halk tarafından pek tanınmıyor bunun sebebi nedir?

Şöyle bir algı var: Birçok vatandaş ve esnafımızda özellikle kuran kursu, camii cemaatlerinde belediye yönetimi Cumhuriyet Halk Partisinde olduğu için kapıların onlara kapalı olduğunu düşünüyorlar fakat bu yanlış bir algı. Ya da çok mütevazı yapıları var gideyim de kapı aşındırayım, taleplerde bulunayım demiyorlar. Belediyemizin kapıları herkese açık, çalışanlarımız sıcakkanlı ve sosyal insanlar ziyaretlerine gelen kimseleri geri çevirmezler seve seve karşılarlar. Bu noktada halkımızın da bir adım atması gerekiyor. Geçenlerde camii cemaatinden birkaç kişi ziyaretime gelmişler. Yanıma geldiklerinde çok şaşırdılar biz böyle düşünmemiştik dediler. Ön yargılarının yersiz olduğunu fark ettiler. Biz Küçükçekmece belediyesi olarak herkese kapımız açık.

Küçükçekmece’deki hedefleriniz nelerdir?

Biz Küçükçekmece belediyesi olarak gençlere çok önem veriyoruz. Arkamızdan gelen ve sayıcak fazla olan genç bir nüfus var. Bu gençlerimizin artık ümitleri tükenmiş iş bulamıyorlar. Küçükçekmece belediyesi olarak gençlerimize iş olanakları sağlayalım istiyoruz fakat imkânlarımız yetersiz bu merkezi yönetimlerin halledebileceği bir sorun. Benim arzu ettiğim sosyal belediyecik yani halkın yanında olan belediyecilik. Bürokrasi engelliyor bazı şeyleri bizim istediğimiz ‘halkın yanında olan belediye aynı zamanda da belediyenin yanında olan halk’ iktidar budur. Bunun için de bürokrasinin önünü açmamız gerekiyor. Biz Küçükçekmece belediyesi olarak bunu başaracağımıza inanıyorum.

Özellikle yerel gazeteciler ‘Küçükçekmece belediyesinden biz yeterli saygıyı görmüyoruz’ şeklinde söylentiler var ne düşünüyorsunuz?

Ben ilçe sekreterliği yaptığım zamanlarda da sık sık basınla yan yana geliyordum. Basın bizim için çok önemli özellikle de yerel basın. Yerel basındaki kişiler belediye ile iletişimi kesilmemeli. Bu eksik kalıyorsa ben buna karşıyım. Küçükçekmece belediyesi olarak yerel basının arkasındayız.

Küçükçekmece belediyesinde kültür sanata önem veriliyor mu?

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden ötürü bu aralar etkinlikler düzenleyemiyoruz. Fakat Küçükçekmece belediyesi kesinlikle kültür sanata önem veriyor. Halk için birçok kültürel ve sanatsal etkinlik düzenliyor. Fakat benim fikrimi soracak olursanız özellikle Küçükçekmece’nin dokusunu yansıtacak etkinlikler olsun iterim.

CHP iktidarı göreve geleli iki yıl oldu bu süreçte yüreklere dokunduğunuza inanıyor musunuz?

Küçükçekmece belediyesi olarak yüreklere dokunduğumuza inanıyorum. Bir ekip anlayışı içerisinde siyasi mücadele verirken belki on seçim belki daha fazla üzüntüden gözyaşı döktük, sabahlara kadar uykusuz kaldık. O günleri yaşamış olarak, o günlerin vermiş olduğu güç ve enerji ile bu gün bu koltuklarda belediyemizi yönetmeye çalışıyoruz ve daha uzun yıllar yönetecek şekilde mücadele vermeye çalışıyoruz. Bu zamandan sonra da vakit kaybedemeyiz. Küçükçekmece halkının sonuna kadar arkasındayız bundan hiç şüpheleri olmasın.

Son olarak Küçükçekmece halkına bir mesajınız var mı?

Küçükçekmeceliler eğer sesimizi duyuyorsalar, bizim konuştuklarımız okursalar onlara diyeceğim şey şu: onlara en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bilsinler ki Küçükçekmece emin ellerde. Bizler bundan sonraki süreçte de başkan ve ben Küçükçekmece adına her şeyi yapmaya hazırız. Eksik kalan yanlarımız da olacaktır elbette fakat halkımız belediye ile olan ilişkisini kesmesin kapımız herkese açık. Biz sadece bu gün için çalışmıyoruz gelecek için çalışıyoruz.