Fabrika gibi okul! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Fabrika gibi okul!

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, virüs nedeniyle eğitime ara verse de korona virüsle mücadele kapsamında bakteriyel dezenfektan ve birçok hijyen ürününün üretimini sürdürüyor.


2019 senesinde yapmış oldukları üretim ile 3 000 000 377 bin TL ciro elde eden okul, 2020 senesinde bu ciroyu 1 000 000 623 bin TL arttırarak 5 000 000 TL’ye çıkardı.

COVİT 19 sürecinde fabrika gibi çalışan okulun günlük 50 ton üretim kapasitesi var.

Maske, tulum, hijyen standı, ateş ölçer, siperlikli maske gibi materyaller üreterek satışını gerçekleştiren. ‘Atakimya adıyla üretim yapan okulun 14 marka başvurusu onaylandı, tescil sürecinden sonra bu markalar ile üretim kapasitesini arttırmayı amaçlıyor.

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Melek Çelebi, öncelikli hedeflerinin güzel insan modeli yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Çelebi, okulun çalışmaları ile alakalı, “Öncelikli amacımız sektöre taşıyabileceğimiz güzel insan modeli yetiştirmek. Öğrencilerimiz alanları ile alakalı yeteneklerini öğretmenleriyle beraber ortaya koyarak pandemi döneminde çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu bağlamda bakanlığımız bizlere güvenmekte ve onurlandırmaktadır. Bu güven ve onur, motivasyonumuzu arttırmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Müdür Çelebi, “İl ve ilçe yöneticilerimiz özellikle İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen Beyin büyük destekleri ile hızlı bir biçimde Karadeniz Bölgesine dezenfektan üretimi konusunda destek vermekteyiz. Gece-gündüz mesai kavramı gözetmeden öğrencilerimizin de veli izinleri alınarak çalışmalarımız devam etmektedir. İşin maddi boyutuna geldiğimiz zaman tabii ki üretim kapasitesinin neticesinde bir ciro ortaya çıkmaktadır. Günlük 50 ton kapasiteyle çalışıyoruz. Bu bağlamda 600 ton yüzey dezenfektanı, 100 tona yakın el dezenfektanı üretiminin neticesinde geçen sene 3 buçuk milyon olan ciromuz bu sene 5 000 000 TLye çıkmıştır” dedi.

Okul olarak 14 marka başvurusu yapmış olduklarını belirten müdür Melek Çelebi, “Biz kimya teknolojisi alanı olarak ‘Atakimya markası ile üretime devam ediyoruz. Ancak tüm alanlarımızı içerisine alan 14 marka başvurumuzu yaptık. Bu markalarımız onaylandı. Şimdi tescil işlemleri yanı sıra yürüyecektir. Alanlarımızın hepsi alanlarına uygun bir biçimde ciddi çalışmalar yapmaktadır. Her alanımız birbirinden değerli, öğretmenlerimiz şu aşamada inşaat teknolojisi alanı, elektrik teknolojisi alanı eğitim materyalleri adı altında video çekimlerine de devam etmektedir. İnşaat teknolojisi alanının ahşap dalı çok güzel ahşap materyaller oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

Meslek liselerine verilen değer ile öğrenci talebinin gün geçtikçe arttığını belirten Çelebi, “Cumhurbaşkanımızın, bakanımızın, bakanlık teşkilatımızın mesleki eğitime verdiği değer gün geçtikçe kendisini gösteriyor. Meslek liselerine öğrenci talebi pandemi döneminde artmıştır. Geçtiğimiz yıl 9. Sınıfa kayıtlı öğrenci sayımız iki katına çıkmıştır. Bakanlığımız ‘1000 okul projesi kapsamında katkı vermesi ile ne kadar önem verdiğini ortaya çıkarmıştır” biçiminde konuştu.