Erdoğan’dan Yunanistan’a S-300 tacizi tepkisi: Düşmanca bir davranıştır, NATO’ya meydan okudular « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan’dan Yunanistan’a S-300 tacizi tepkisi: Düşmanca bir davranıştır, NATO’ya meydan okudular


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “30 Ağustos – Büyük Zafer’in 100. Yılı Özel Programı”nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: Biz maalesef tarihine yeteri kadar sahip çıkamayan bir milletiz.Anadolu’daki varlığımızın kökenlerine bile hakkıyla nüfus edemediğimiz dönemler geçirdik. Artık tarihimizi daha iyi öğrenmemizin önünde hiçbir mani kalmadığına inanıyorum.

30 Ağustos Zaferi Türk ordusunun ilk büyük taarruzunun neticesinde elde edilmiş bir başarıdır. Milli mücadeleyi, vatan topraklarını pis ayakları ile kirleten 7 düvele karşı yürüttük. Tıpkı bugün olduğu gibi Yunanlıların sırtını sıvazlayan birileri oldu. 26 Ağustos sabahı ordumuz düşmanın çoğunu imha etti. Komutanlarımız bizzat savaşın içindeyken, onlar emir almaya çalışıyordu. Biz vatanımızı savunmanın kararlılığı ile mücadele ediyorduk. Kendilerini İzmir’den kalkan  gemiye zor atmışlardı. Sırp Sındığı ile Osmanlı Balkanlar’daki varlığını yıkılana kadar kalıcı hale getirmişti. Biz de Rum Sındığı ile Anadolu’daki varlığımızı kalıcı hale getirdik. 

Bir asır önce kendi halklarını ve ülkelerini felakete sürükleyen Yunanistan’lı siyasetçilerin maalesef bugün de aynı yanlışta ısrar ettiklerini görüyoruz. Hep söylediğimiz gibi Yunanistan bizim ne siyasi ne ekonomik ne de askeri olarak dengimiz ve muhattabımız değildir

YUNANİSTAN’A S-300 TACİZİ TEPKİSİ

F-16 uçaklarımıza S-300 hava füze sistemleri tarafından radar kilidi atılmıştır. Bu düşmanca bir davranıştır. Ki bu NATO görevi sırasında yapılıyorsa bu tüm NATO’ya yapışmış sayılır. Yunanistan burada bize değil NATO ve müttefiklerine karşı meydan okumadır. Üstelik Amerika bize vermediği F-35’leri Yunanistan’a ikram etmiştir. ABD, S-300’le tacize ne cevap verecek merak ediyoruz. Bize F-35 vermiyorlarmış. Aldığımız alternatif savunma sistemlerine tepki gösteriyorlarmış. Açıkçası hiçbiri umrumuzda değil. Biz bizden esirgenen her ürünü er ya da geç üretme kabiliyetine ve kararlılığına sahip bir ülkeyiz. Türkiye’yiz. 

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’ü, Cumhuriyetimizin ikinci asrını ‘Türkiye 100 yılı’ haline getirecek yeni atılımın başlangıcı haline dönüştüreceğiz. Hazırlıklarına başladığımız 2053 vizyonumuzla, ülkemizi dünya liginin en üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışan budur.

Yunanistan’ı kullanarak ülkemizin vaktini ve enerjisini boşa harcatmaya çalışanların asıl niyetlerini biliyoruz. Yunanistan’ın Adalara üstler kurması, Türkiye için hiçbir zaman anlam teşkil etmez. Burada düşünmesi gereken Yunanistan’a bunca desteği verenler, kendileri bundan sonra ne yaparlar, bilemem.

Erdoğan: Türkiye'nin inşası engellenemeyecek

Büyük Zafer’in 100. yılı! Erdoğan: Türkiye’nin inşası engellenemeyecekHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşından itibaren somut neticeleri almaya başlayacağızHaberi Görüntüle

Bakan Varank'tan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar

Samsun’da TEKNOFEST rüzgarı! Bakan Varank’tan CNN TÜRK’te önemli açıklamalarHaberi Görüntüle

Selçuk Bayraktar duyurduDünyada bir numarayız, 24 ülkeden talep geldiHaberi Görüntüle