Erdoğan’a veto teşekkürü ! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan’a veto teşekkürü !


Web Banner

Termik santral teklifine kabul oyu veren 3 vekil yasayı veto eden Erdoğan’a teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Eroğan, filtresiz termik santrallere mevzuata uyum için 2,5 yıl daha süre veren, torba yasanın 50. Maddesi’ni veto etti. Madde, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmişti. Erdoğan’ın maddeyi veto etmesinin ardından AK Partili ve MHP’li milletvekilleri, Erdoğan’a maddeyi veto ettiği için teşekkür etti. Yasa teklifi için AK Parti’den 203, MHP’den ise 14 kabul oyu çıkmıştı. CHP’den 25, İyi Parti’den 7, HDP’den ise 4 vekil ret oyu vermişti.

TBMM’deki görüşmelere katılmayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, veto sonrasında sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

TEKLİFE ‘EVET’ DİYEN VEKİLLER YASAYI VETO EDEN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Diğer taraftan, Mahir Ünal’ın yanı sıra diğer Kahramanmaraş vekilleri Habibe Öçal, Mehmet Cihat Sezal ve Ahmet Özdemir TBMM’de ‘kabul’ oyu vermelerine rağmen, veto için Erdoğan’a teşekkür ettiler.

CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNCE ÖNCE SAĞLIK, ÖNCE İNSAN DİYEREK YASAYI VETO ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan önce sağlık, önce insan diyerek Afşin- Elbistan Termik Santralleri’nin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZ VATANDAŞIMIZIN BEKLENTİLERİNİ GÖZ ARDI ETMEDİ

AK Partili Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise, Twitter hesabından “Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan, Milletvekillerimizin çabalarını ve vatandaşlarımızın beklentilerini göz ardı etmedi. Termik Santrallerin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Tüm Kahramanmaraşlılar olarak Cumhurbaşkanımız’a teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

AK Parti’li bir diğer Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal da Erdoğan’a teşekkür ederken, sosyal medya hesabından “Termik santrallerin çalışma süresinin uzatılması konusundaki maddeyi #veto eden Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız sn @RTErdogan’a Hemşehrilerimiz adına teşekkür ederiz #kahramanmaraş” paylaşımı yaptı.

MHP’Lİ VEKİL DE TEŞEKKÜR ETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “MHP tarafın sloganlaştırılan ‘Çevrecilik Milliyetçiliktir’ anlayışıyla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 15 termik santrale flitre takılmasını erteleyen kararı veto etti. Zat-ı devletlerine şükranlarımızı arz ederiz” dedi.



Web Banner
Web Banner