Enerji Okulu ile sektöre işgücü kazandırılacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Enerji Okulu ile sektöre işgücü kazandırılacak


Enerji sektöründe uzmanlaşma imkânı sağlamayı, küresel ve bölgesel enerji alanındaki konuları çok yönlü değerlendirme ve 360 derece bakış açısı edindirmeyi amaçlayan programda günümüzde yeni enerji teknolojileri, elektrik, petrol & doğal gaz piyasaları ve endüstrisi, Hazar Bölgesi, Türkiye, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz, Azerbaycan enerji politikaları, nükleer enerji, yenilenebilir enerji gibi alt başlıklarda 63 saat online eğitim verilecek. Başarı sertifikası almaya hak kazanan katılımcılara enerji alanında doktora bursu şansı da sunan program, 12 Kasım’da başlayacak.

Programın tanıtım töreninde konuşan SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov, akademi ve sanayi arasında iş birliği fırsatı sağlayacak programla sektöre enerji alanında uzman, nitelikli işgücü kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Programın enerji alanında öncü bir sertifika programı olarak uzun yıllar devam etmesini istediklerinin altını çizen Yusifov, “Ekosistemimizin gelişimi için SOCAR Energy School ile attığımız bu adımın, sektörümüzün gelişimi ve Türkiye’nin kalkınması adına nice yeni proje ve çalışmaya da ilham vermesini diliyoruz” diye konuştu.

Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU Proje Koordinatörü Dr. Murat Kaya da “Enerji alanındaki deneyimimizi uluslararası uzmanların da katılımlarıyla SOCAR Energy School’a yansıtacak olmaktan mutlu ve gururluyuz. Programı yürütecek olan Yönetici Geliştirme Birimimizin 20 yıllık deneyimiyle katılımcılara her saatinden fayda sağlayacakları bir eğitim sunmayı amaçlıyoruz” dedi.